Otteluraportti: VPS haki voiton Oulunkylästä

Gnistanin synkkä kausi sai jatkoa, kun Vaasan Palloseura haki pisteet Mustapekka Areenalta sunnuntaina maalein 1-2.

Kauden ensimmäinen Gnistanin ja VPS:n välinen kohtaaminen alkoi melko tasaisissa merkeissä ja ottelun ensimmäisten minuuttien aikana ei nähty maalipaikkoja. Kamppailun 15. peliminuutilla kotijoukkueen Nnaemeka Anyamele pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta VPS-vahti Tuomas Pöyhönen torjui yrityksen kulmapotkuksi.

Hetkea myöhemmin Omar Jama vapautti Hidetoshin Wakuin maalipaikkaan. Vieraiden puolustus oli kuitenkin tilanteessa hereillä ja sai katkaistua hyökkäyksen viime hetkellä. Pelin edetessä vaasalaiset pääsivät touhuun paremmin mukaan, mutta varsinaisia maalipaikkoja joukkue ei saanut luotua muutamaa kulmapotkua sekä sivuvapaapotkua lukuunottamatta. Molemmat joukkueet puolustivat läpi avausjakson tarkasti, mikä näkyi myös maalipaikkojen määrissä ja näin olleen tauolle lähdettiin 0-0-lukemissa.

Gnistan oli saada loistavan alun toiselle jaksolle, kun vapaapotkun jälkeen useampi kotijoukkueen pelaaja pääsi yrittämään maalintekoa läheltä, mutta yritykset pysähtyivät vieraiden puolustukseen. Kamppailun 59. peliminuutilla VPS siirtyi 0-1-johtoon. Maalivahti Tuomas Pöyhönen ryntäsi vastaan lähes puoleen kenttään katkaisemaan Gnistan-hyökkäystä potkaisten pallon suoraan Eetu Rissaselle, joka karkasi läpiajoon. Vasta 17-vuotias KuPS:sta lainalla oleva Rissanen nosti pallon yli vastaan tulleen Tomi Maanojan siirtäen vieraat johtoon.

Vaasalaisten johto ei kuitenkaa pitkään kestänyt, kun kahdeksan minuuttia myöhemmin Gnistanin Nnaemeka Anyamele laukoi pallon maaliin lähietäisyydeltä. Maalit avasivat ottelun kulkua ja molemmat joukkueet saivat luotua puoliajan puolessa välissä muutaman vaarallisen hyökkäyksen, jotka eivät kuitenkaan johtaneet maaleihin.

Gnistanin ilta synkkeni 83. minuutilla, kun VPS siirtyi 1-2-johtoon. Samu Alanko hassutteli isäntien puolustuksen solmuun ja laukoi todellisen pommin pienestä kulmasta ohi Tomi Maanojan. Ottelun lopussa Gnistan haki vimmatusti tasoitusmaalia, mutta hyökkäykset pysähtyivät vaasalaisten puolustukseen, joten pisteet matkasivat Vaasaan lukemin 1-2.

Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte oli pettynyt lopputulokseen, mutta kiitteli suojattiensa asennetta kentällä.

– Etukäteen ajattelin tämän pelin olevan meille hyvä haaste, sillä halusimme parantaa edellisestä ottelusta reilusti. Pelaajat antoivat tänään kaikkensa kentällä sekä näyttivät asennetta. Valitettavasti emme olleet onneikkaita tuloksen suhteen. Ajat ovat kieltämättä haastavat, mutta meidän on ajateltava vain työn jatkamista sekä niitä asioita, mitkä voimme tehdä yhä paremmin tulevaisuudessa, kommentoi Duarte.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.