Otteluraportti: Voitottomalle putkelle jatkoa Tammisaaressa

Maanantainen reissu Tammisaareen ei tuonut muutosta Gnistanin mollivoittoiseen taivallukseen sarjassa EIF:n oltua parempi lukemin 2-1.

Tasaisissa merkeissä edennyt ensimmäinen puoliaika ei useita avopaikkoja tarjonnut. Pallonhallintaan ja lyhytsyöttöpeliin satsannut Gnistan pääsi usein vaivatta viimeiselle hyökkäyskolmannekselle, mutta maalipaikoille murtautuminen tuotti tuskaa kerta toisensa jälkeen.Laitojen kautta hyökännyt EIF oli lähellä avausosumaa kulmapotkusta 34. minuutilla, mutta Zacharias Ekströmin tuikkaus painui ainoastaan sivuverkkoon. Neljä minuuttia myöhemmin EIF pääsi kuitenkin juhlimaan avausmaalia, kun Juuso Liukkosen vapauttama Darren Smith laukoi pallon läpiajosta hallitusti ohi Aatu Hakalan.

Tappioasemasta toiselle puoliajalle lähtenyt Gnistan aloitti kohtalaisen terävästi luoden painetta isäntien alueella, mutta seuraavan osuman iski jälleen EIF rangaistusalueelle vapaaksi unohdetun Juuso Liukkosen toimesta. Takaiskun myötö Gnistanin pelistä katosi paras terä, joka helpotti entisestään peliä kontrolloimaan pyrkineen EIF:n urakkaa.Aatu Hakala venyi jälleen yhteen huipputorjuntaan venyttäessään hanskansa Xhevdet Gelan vasempaan yläkulmaan suuntautuneen vapaapotkun eteen. Aatun huipputorjunta loi uutta uskoa muuhun joukkueeseen, jolle lisävirtaa toi myös loukkaantumisestaan toipuneen Hassan Sesayn vaihto kentälle 78. minuutilla. Piristyneen hyökkäyspelinsä myötä Gnistan onnistui kaventamaan ottelun Joonas Salmen puskiessa oikealta tulleen keskityksen verkkoon.Tämä yliajan ensimmäisellä minuutilla tullut kavennus jäi lopulta laihaksi lohduksi, koska loppuminuuttien aikana keltapaidat eivät enää lisäosumia onnistuneet tekemään.

Pelaajiensa taisteluasenteeseen tyytyväisen Ricardo Duarten mukaan vajaan viikon harjoittelujakso tulee nyt hyvään paikkaan.

– Emme tietenkään voi olla tyytyväisiä tulokseen, mutta pelaajat osoittivat olevansa valmiita taistelemaan viimeiseen sekuntiin asti. Tämä on osoitus heidän voitontahdostaan ja olen siihen tyytyväinen. Olemme päässeet harjoittelemaan yhdessä vasta neljä kertaa, joten uusi joukkueprosessimme on vielä alkutekijöissään. Ensi viikolla pääsemme hiomaan tätä oikein todenteolla, koska seuraava ottelumme on vasta sunnuntaina.

Gnistanin kokoonpano: Hakala, Subirats(79′ Sesay), Coulibaly(70′ Kouyaté), Kuusijärvi, Akin, Anyamele(46′ Ambasciano), Europaeus(46′ Jama), Perovuo, Faal, Wakui(71′ Salmi), Akbar

Gnistan jatkaa Ykkösen taivaltaan kotiottelulla MYPA:a vastaan ensi sunnuntaina. Ottelu alkaa Oulunkylän Mustapekka Areenalla klo 18:30.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.