Otteluraportti: Gnistan pelasi tasapelin SJK Akatemiaa vastaan

Gnistan ja SJK Akatemia päätyivät 2-2-tasatulokseen viihdyttävän ja kaksijakoisen pelin päätteeksi.

Todellisen salama-alun saanut Gnistan siirtyi johtoon jo alle kahden minuutin pelin jälkeen. Joel Perovuon matala keskitys löysi Nnaemeka Anyamelen, joka laukoi hieman löysältä näyttäneen roikkupallon oikeaan ylänurkkaan. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Gnistan pääsi juhlimaan jälleen, kun Joonas Salmi laukoi pallon verkkoon Rony Huhtalan esityöstä nopean vastaiskun päätteeksi. SJK Akatemian Joona Lautamaja oli lähellä kavennusta vain hetkeä myöhemmin kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta Gnistanin puolustus onnistui siivoamaan vaaratilanteen kulmapotkuksi.

Vahvasti ottelua hallussaan pitänyt Gnistan joutui vaihtamaan lievästä jalkavammasta kärsineen kapteeni Pauli Kuusijärven pois kentältä jo puolen tunnin pelin jälkeen. Tästä takaiskusta huolimatta Gnistan jatkoi vahvoja otteitaan puoliajan loppuun saakka, vaikka Hidetoshi Wakui ei onnistunutkaan lisäämään keltapaitojen johtoa rangaistuspilkulta. 

Toisella puoliajalla ryhdistäytynyt kotijoukkue pääsi otteluun mukaan Jyri Kiurun karattua maalintekoon keskityspallon päätteeksi. Kavennusmaalista uutta puhtia saanut SJK Akatemia oli hetkeä myöhemmin lähellä tasoitusta useampaan otteeseen, mutta Jyri Kiuru ja Robbie Malolo pommittivat laukauksensa Gnistanin onneksi ohi maalin.

Kotijoukkueelle siunaantui seuraava mahdollisuus 65. minuutilla Jeremiah Strengin päästyä laukomaan läheltä Gnistan-puolustuksen nukahduksen seurauksena, mutta Aatu Hakalan loistava torjunta säästi Kipinän takaiskulta.Vahvasti painostanut SJK Akatemia onnistui lopulta tasoittamaan pelin 78. peliminuutilla Jeremiah Strengin iskettyä pallon verkkoon rangaistuspilkulta.

Koko puoliajan ottavana osapuolena ollut Gnistan oli tasoitusosuman jälkeen pahasti vaikeuksissa vahvasti rynnistäneen kotijoukkueen kanssa, mutta mustapaidat eivät enää onnistuneet johtomaalia iskemään. Näin Pohjanmaan reissulta lähti keltapaitojen mukaan yksi piste 2-2-lopputuloksen myötä.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvä. Onnistuimme hallitsemaan hyvin palloa aktiivisen puolustuspelin kautta. Valitettavasti toisella puoliajalla emme pystyneet ylläpitämään samaa aktiivisuutta, jonka lisäksi vastustaja pääsi liian helposti saadun avausmaalinsa kautta peliin mukaan. Tasapeli harmittaa todella paljon, koska teimme tasoeron selväksi ensimmäisellä puoliajalla, mutta emme pystyneet jatkamaan samalla tasolla enää toisella jaksolla, ruotii ottelua Gnistanin kokenut keskikentän luottomies Joel Perovuo.

Gnistan jatkaa avausvoiton metsästystään jo ensi viikon torstaina 6. elokuuta kotiottelussa MP:a vastaan. Ottelu alkaa Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 18.30. Tule kannustamaan Gnistan takaisin voittojen tielle! Liput kotiotteluihin myy Tiketti.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.