Otteluennakko: MYPA vierailee Oulunkylässä

Gnistan ja MYPA kohtaavat sunnuntaina Mustapekka Areenalla klo 18.30 alkavassa ottelussa.

Alkukausi on ollut Gnistanille sekä MYPA:lle vaikea, sillä joukkueet majailevat tällä hetkellä Ykkösen sarjataulukon viimeisillä sijoilla ilman voittoja. Pisteen turvin MYPA:n yläpuolella oleva Gnistan kärsi edellisellä kierroksella niukan 2-1-tappion EIF:lle Tammisaaressa. Kyseinen ottelu oli Gnistanille toinen uuden päävalmentajan Ricardo Duarten alaisuudessa. Portugalilaisen ensimmäisen ottelu keltapaitojen peräsimessä päättyi kotitappioon MP:lle.

Gnistanin tavoin myös MYPA:n alkukausi on ollut erittäin vaikea, sillä joukkue on saalistanut kuudesta pelaamastaan ottelusta vain yhden pisteen. Sarjajumbona majaileva joukkue on myös tehnyt vähiten maaleja koko sarjassa yhdessä SJK Akatemian kanssa. On kuitenkin huomioitava, että MYPA on pelannut muutaman ottelun vähemmän sarjan muihin joukkueisiin verrattuna.

Viime kaudeksi Ykköseen noussut MYPA voitti kaudella 2018 Kakkosen lohkonsa, jossa myös Gnistan taisteli pitkään sarjanousesta. Tuolloin joukkueet kohtasivat kahdesti sarjassa toisensa ja molempien nimiin kirjattiin yksi voitto. Kauden 2018 avauskierroksella Gnistan nappasi voiton maalein 3-0, kun puolestaan syyskierroksella MYPA oli vahvempi lukemin 2-1. Joukkueiden edellinen keskinäinen kohtaaminen tapahtui tämän vuoden Suomen Cupissa, kun MYPA oli vahvempi Talin hallissa pelatussa ottelussa maalein 2-5.

Jani Kaukomaa avasi Gnistanin maalihanat kauden 2018 avausottelussa. Kuva: Mia Kujala

Anjalankoskelaisten päävalmentaja Ilkka Mäkelä on tuttu nimi kotimaisen futiksen ystäville ja hänen suurimpana saavutuksenaan voidaan pitää MYPA:n luotsaamista Veikkausliigan voittoon seuran kultavuosina. Joukkueen ykkösmaalivahti on ollut tällä kaudella Tomas Turunen. MYPA-miehistöön lisämielenkiintoa tuo HIFK-yhteistyön kautta joukkuetta vahvistavat lainapelaajat. Edellisellä kierroksella punapaitojen ainokaisesta osumasta vastasi juuri HIFK:sta lainalla oleva Kevin Larsson, joka on ollut viime vuosina tuttu näky eri nuorisomaajoukkueissa. MYPA:n riveistä löytyy myös maajoukkupelaaja, sillä nuori puolustaja Ahmed Said Ahmed debytoi viime syksynä Somalian maajoukkueessa. Edellä mainittujen pelaajien lisäksi myös hyökkääjä Jussi-Pekka Rämä sekä keskikentällä viihtyvä Ismail Mekhalfa ovat mielenkiintoisia nimiä.

Alkukauden aikana Gnistan on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista, mutta viime viikkojen aikana pitkä lista on ollut tyhjenemään päin, ja esimerkiksi Hassan Sesay teki paluun pelikentille Tammisaaressa. Varmuudella Gnistanin kokoonpanosta puuttuvat loukkaantumisten takia Ilmari Hieta, Cherif Ndiaye, Masar Ömer, Miika Kauppila sekä Kasperi Liikonen.

Gnistan-kasvatti Richard Tiberi on palaamassa pelikentille yli vuosi sitten tapahtuneen loukkaantumisen jäljiltä. Kuva: Arto Alho

Puolustaja Elijah Akin on yksi Gnistanin vahvuuteen kesän aikana liittyneistä pelaajista. Nyt kaksi ottelua oulunkyläläisten riveissä pelannut puolustaja uskoo uuteen joukkueeseensa synkästä sarjatilanteesta huolimatta.

– Gnistanin kausi ei ole mennyt tähän asti suunnitelmien mukaisesti, mutta kahden pelin perusteella näen joukkueessa paljon potentiaalia. Olemme selkeästi joukkue, joka haluaa pelata kivaa futista ja pelaamissani otteluissa olemme mielestäni olleet vastustajaa vaarallisempia lukuisia kertoja. Uskon, että Ricardon (Duarte) johdolla löydämme johdonmukaisuuden tekemiseen ja sitä kautta saamme hyviä tuloksia.

Loppukautta ajatellen Akinilla on vain yksi tavoite mielessään.

– Minusta on tuntunut todella hyvältä olla osana tätä seuraa ja tykkään siitä, miten haluamme pelata jalkapalloa. Tällä hetkellä minulla on vain yksi tavoite ja se on säilyttää sarjapaikka, Akin päättää.

Mustapekka Areenan Gnistan Bar avaa ovensa klo 17.30. Pyydämme ystävällisesti otteluun saapuvaa yleisöä tulemaan ajoissa paikalle, sillä koronarajoitusten takia katsomokapasiteetti on jouduttu rajaamaan 750 henkilöön. Ennakkolippusi voit ostaa tästä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.