Otteluennakko: Gnistan matkustaa Tammisaareen EIF:n vieraaksi maanantaina

Torstaina kotitappion MP:ta vastaan kokenut Gnistan taistelee arvokkaista sarjapisteistä jälleen maanantaina EIF:a vastaan. Ottelu potkaistaan käyntiin Tammisaaren keskuskentällä kello 18:30.

Edellisessä ottelussaan ensimmäistä kertaa Ricardo Duarten komennossa pelannut Gnistan kärsi harmittavan kotitappion MP:lle lukemin 0-1. Vierailijoiden alkuminuuteilla iskemä osuma jäi tällä kertaa ottelun ainokaiseksi, koska Gnistan ei toisen puoliajan hallinnastaan huolimatta onnistunut verkkoa heiluttamaan.

EIF aloitti kautensa viiden ottelun tappiottomalla putkella, mutta kaksi peräkkäistä tappiota ovat pudottaneet vihreäpaidat sarjan viidennelle sijalle sarjataulukossa. Edellisessä ottelussaan EIF kärsi tasaisessa ottelussa 1-0 vierastappion MuSaa vastaan.

Gnistan ja EIF kohtasivat kolmesti Kipinän edellisellä Ykkösen visiitillä vuonna 2017. Tammisaarelaiset olivat Gnistanille ylitsepääsemätön este, sillä EIF voitti peleistä kaksi ja kerran päädyttiin pistejakoon. Kakkosessa joukkueet ovat kohdanneet 2000-luvulla kaikkiaan seitsemän kertaa. Vuonna 2005 Gnistan oli molemmissa kohtaamissa vahvempi, mutta 2010-luvun puolella käydyistä viidestä kamppailusta Kipinä on voittanut ainoastaan yhden ja EIF kaksi.

Viime kaudella Ykkösen kuudenneksi sijoittunut EIF menetti talvella useita viime kauden kärkipelaajiaan muihin seuroihin. Yhtä vaille kaikki pelit pelannut maalivahti Mehdi El Moutacim lähti SJK Akatemiaan, 11 osumaa iskenyt Akseli Ollila siirtyi KPV:n riveihin ja keskikentän avainpelaaja Daniel Rantanen muutti Ouluun. Menetyksiä paikkaamaan hankittiin muun muassa Sveitsin FC Zürichissa pelannut maalivahti Yann-Alexandre Fillion sekä keskikenttäpelaajat Xhevdet Gela ja Joona Tapani. Hyökkäyksessä odotetaa paljon MP:sta tulleelta Juuso Liukkoselta sekä Etelä-Afrikasta Tammisaareen muuttaneelta isokokoiselta kanadalaiselta Darren Smithiltä. Uusien hankintojen ohella Johan Estlanderin miehistön tärkeitä lenkkejä ovat pitkäaikaiset EIF-hahmot, kuten puolustajat Ville Sevon ja William Lindqvist sekä keskikentän Zacharias Ekström.

Gnistanin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella maanantaina loukkaantumisten takia Kasperi Liikonen, Miika Kauppila, Richard Tiberi sekä Cherif Ndiaye. Muutamia viikkoja sivussa ollut Hassan Sesay saattaa puolestaan palata kokoonpanoon huomenna.

Tuore Gnistan-päävalmentaja Ricardo Duarte valmensi ensimmäisen ottelunsa seurassa, kun MP vieraili viime torstaina Oulunkylässä. Portugalilainen Duarte näkee vielä paljon kehitettävää joukkueensa pelaamisessa.

– Näen paljon kehitettävää meidän pelin jokaisella osa-alueella. Viime pelissä näin pientä kehitystä, mutta olimme harjoittelleet ennen sitä vain kahdesti yhdessä, joten tuossa ajassa on vaikeaa tehdä taikatemppuja. MP-ottelun jälkeen olemme päässeet harjoittelemaan lisää yhdessä, joten uskon meidän olevan askeleen valmiimpia kuin mitä olimme torstaina. On hienoa, että pelaajamme ovat todella sitoutuneita yhteiseen projektiimme.

Duarte kokee olevansa yhden ottelun jälkeen huomattavasti viisaampi pelaajistostaan. Tämän lisäksi Mustapekka Areenan tunnelma teki vaikutuksen häneen.

– Viime ottelu oli henkilökohtaisesti minulle erittäin tärkeä oppimisen kannalta ja nyt minulla on jo paljon selkeämpi kuva meidän pelaajista sekä heidän taidoistaan. Olin vaikuttunut pelaajien kyvystä oivaltaa asioita nopeasti ja siitä kuinka he toteuttivat toiselle jaksolle tehtyjä muutoksia. Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpinä haluan kehua tunnelmaa Mustapekka Areenalla MP:tä vastaan. Nautin siitä todella kovasti ja se tulee olemaan meille voimavara loppukauden aikana. Olen varma, että pelaajat saivat lisäenergiaa kannatuksesta, Duarte kiittelee.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.