Otteluennakko: Gnistan matkaa Seinäjoelle sunnuntaina

Gnistan lähtee jahtaamaan kauden avausvoittoaan kaikki pelinsä toistaiseksi hävinneen SJK Akatemian kustannuksella. Ottelu alkaa Seinäjoen OmaSp Stadionilla klo 15.00.

Edellisessä ottelussaan Gnistan jatkoi mollivoittoista alkukauttaan kärsimällä 5-1-vierastappion MuSan vieraana Porissa. Debyyttiotteluaan Gnistanin riveissä pelannut Joel Europaeus siirsi Gnistanin johtoon, mutta heti seuraavasta hyökkäyksestä tasoituksen iskenyt MuSa karkasi lopulta selvänumeroiseen kotivoittoon.

Joel Europaeuksen maali debyytissä jäi lopulta laihaksi lohduksi. Kuva: UrheiluSuomi

Sunnuntain vastustajan pistetili on vielä toistaiseksi avaamatta kaikkien neljän ottelun päätyttyä tappioon. Kolme ensimmäistä otteluaan ilman tehtyjä osumia taivaltanut SJK Akatamiea onnistui viimein maalinteossa edellisessä ottelussa VPS:aa vastaan joutuen kuitenkin taipumaan 3-1-vierastappioon.

Tuleva kohtaaminen on vuonna 2011 perustetun SJK:n Akatemian ja Gnistanin ensimmäinen, koska joukkueet eivät maantieteellisistä syistä johtuen kohdanneet toisiaan Kakkosessa kertaakaan. Kakkosen C-lohkon yhdeksän pisteen erolla voittaneen SJK Akatemian tehtävänä on toimia portaana SJK:n junioreista edustusjoukkueeseen. Tämän vuoksi SJK Akatemia rakentuu pitkälti nuorten pelaajien varaan höystettynä muutamalla kotikonnuilleen palanneella kokeneemmalla pelimiehellä. Heistä muun muassa keskikentällä viihtyvä Arttu Aromaa sekä puolustaja Joonas Lautamaja ovat merkittävässä roolissa päävalmentaja Thomas Dunnen palapelissä. Veikkausliigaa pelaavan emoseuran reservijoukkuetta vahvistettiin lähinnä Kakkosesta napatuilla nuorilla pelaajilla, joista on syytä mainita erikseen alkukaudella runsaasti vastuuta saaneet hyökkäävä keskikenttäpelaaja Omar Adawi sekä topparit Aapo Kuivila sekä Joel Laitinen.

Gnistanin terveystilanne ei edelleenkään ole optimaalinen, sillä sairastuvalla riittää tungosta sunnuntain ottelun alla. Pitkäaikaistoipilaiden Miika Kauppilan, Kasperi Liikosen ja Richard Tiberin lisäksi myös Hassan Sesay, Jani Kaukomaa sekä Cherif Ndiaye ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi. Masar Ömerin ja Saloum Faalin pelikunto selviää vasta ottelupäivänä.

Päävalmentaja Roberto Nuccio uskoo näkevänsä kaksi nälkäistä joukkuetta kentällä huomenna.

– Haastavan loukkaantumistilanteen vuoksi olen joutunut muuttamaan kokoonpanoa jokaiseen peliin, joka ei tietenkään ole optimitilanne. Olen varma, että joukkueemme pystyy hankalasta tilanteesta huolimatta taistelemaan voitosta loppuun saakka! Tiedämme tulevasta vastustastajamme sen verran, että SJK Akatemia on pyrkinyt hallitsemaan otteluitaan, mutta ovat silti hävinneet. Uskon, että saamme sunnuntaina hyvän ottelun kahden yritteliään joukkueen välillä.

Ensi viikolla pelataan jälleen kotona, kun Mikkelin Palloilijat saapuvat torstaina vierailulle Oulunkylään. Osta lippusi ennakkoon tästä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.