Kuva: Laura Ojala

Naiset kovassa vireessä perjantain kotiotteluun

Gnistanin naisten kausi jatkuu huomenna perjantaina kotiottelulla FC Kasiysiä vastaan Mustapekka Areenalla. Kamppailu alkaa klo 20.15.

Heikosti kauden aloittanut Gnistanin naisten edustusjoukkue on yltynyt kovaan vireeseen viime viikkojen aikana, sillä joukkue on noussut Kolmosen lohkonsa sarjataulukossa neljännelle sijalle. Vielä kesäkuun lopussa joukkue kärsi kirvelevän tappion HPS/2:lle, mutta tämän jälkeen joukkue ei ole kärsinyt tappioita ja viimeisestä neljästä pelistä Gnistan on voittanut kolme. Edellisellä kierroksella EPS sai kokea keltapaitojen nykykunnon, kun pisteet matkasivat Oulunkylään maalein 0-3. Gnistanin maaleista ottelussa vastasivat Salla Lehtomäki, Pinja Myllykoski sekä Hanna Ryan.

Kuluvalla kaudella naisten Kolmosessa sarjassa toiseksi sijoittunut pääsee nousukarsintoihin. Tällä hetkellä karsijan paikkaa pitää hallussaan HyPS viiden pisteen erolla Gnistaniin, jolla on pelaamatta vielä neljä ottelua ennen syksyllä alkavaa jatkosarjaa. Jatkosarjassa kuusi parasta joukkuetta kohtaavat kerran toisensa, joten Gnistanilla on vielä hyvät mahdollisuudet nousta haastamaan HyPS.

Hyökkäävän keskikenttäpelaajan roolissa viihtyvä Gnistanin Hanna Ryan näkee selkeät syyt sille, miksi Gnistan on löytänyt kesän aikana kovan vireen.

– Mielestäni meillä ei ollut riittävästi itseluottamusta kauden parissa ensimmäisessä ottelussa ja tämä näkyi tuloksissa. Näiden otteluiden jälkeen olemme muuttaneet pelisysteemiä ja olemme alkaneet harjoittelemaan paremmin, joten pikku hiljaa meidän itseluottamus on noussut ja sitä kautta voittoja on alkanut tulemaan. Voittojen lisäksi fiilistä joukkueen sisällä nostanut se, että maalit ovat jakautuneet viime peleissä tasaisesti eri pelaajien kesken.

Ryan kokee kotiotteluiden sytyttävän aivan eri tavalla.

– Perjantaina on tiedossa jälleen kova peli. Kotiottelut luovat aina oman tunnelman sekä henkilökohtaisesti koen, että kotiyleisön on edessä aina hieman enemmän paineita, mutta se myös motivoi onnistumaan. Tällä kaudella on ollut ilahduttavan paljon meidän omia junioreita katsomossa, joten toivottavasti mahdollisimman moni heistä löytää paikalla myös tällä kertaa. Haluamme joukkueena toimia roolimalleina heille ja näyttää, että meidän peleissä pelataan kivaa futista, hän päättää.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.