Otteluennakko: Gnistan matkaa Poriin lauantaina

Gnistan lähtee kohentamaan asemiaan sarjataulukossa MuSaa vastaan lauantaina. Ottelu potkaistaan käyntiin Porin stadionilla kello 17:00.

Edellisessä ottelussaan Gnistan kärsi 0-3 kotitappion KTP:a vastaan. Alusta lähtien altavastaajana ollut Kipinä pysyi vieraiden kyydissä ensimmäiset kolme varttia, mutta toisella puoliajalla uuden lisävaihteen peliinsä löytäneet kotkalaiset onnistuivat iskemään pallon kolmesti verkon perukoille.Selvästä kotitappiosta huolimatta Gnistan voi hakea uskoa lauantain koitokseen edellisestä vierasottelustaan, jossa keltapaidat hakivat vieraspisteen Kajaanista viime minuuttien tasoitusosuman myötä.

Kolme viime otteluaan tappioitta pelannut Musan Salama majailee tällä hetkellä sarjataulukon seitsemännellä tilalla. Avausottelussa AC Kajaanille kärsityn kotitappion jälkeen MuSa ylsi hienoihin vierastasapeleihin KTP:n ja VPS:n vieraana. Edellisessä ottelussaan MuSa kaatoi SJK Akatemian lukemin 0-2 Juuso Aallon osuttua kahdesti rangaistuspilkulta.

Pääosin Kakkosen tasolla vaikuttaneiden Gnistanin ja MuSan yhteisestä historiasta ei maantieteellisistä syistä juuri kohtaamisia löydy, mutta vuonna 2016 joukkueet mittelivät voimiaan kaksiosaisessa Kakkosen nousukarsinnassa. MuSa voitti kotiottelunsa 1-0, mutta Gnistan maksoi potut pottuina toisessa osaottelussa 1-0-voitollaan ja pääsi lopulta juhlimaan nousua rangaistuspotkujen päätteeksi.

Toista kauttaan pelaava MuSa sijoittui viime kaudella sarjassa viidenneksi, joka oli komea suoritus putoajakandidaatiksi ennustetulta sarjanousijalta. Menestyksekkään kauden jälkeen MuSa menetti kolme tehokkainta hyökkääjäänsä, kun jo viime elokuussa riveistä poistuneen Taiki Kagayaman ohella myös Takanori Yokochi ja Sami Rantala jättivät joukkueen. Tehohyökkääjiä paikatakseen MuSa kiinnitti riveihinsä koko joukon hyökkäyspään pelaajia. Ulkomailta napatut laitahyökkääjä Yutaka Abe sekä kärjessä viihtyvä John Frederiksen ovat sopimusteknisistä syistä johtuen pelikelpoisia vasta lauantain ottelussa Gnistania vastaan.


Yllä mainittujen syiden johdosta aavistuksen vajaata hyökkääjistöä täydennettiin kotiavauksen aattona Islannin toisiksi ylimmältä sarjatasolta napatulla Fareed Sadatilla, jolta löytyy vyöltään 39 Veikkausliiga-ottelua FC Lahden paidasta. Ulkomailta tehtyjen hankintojen ohella paljon sopii odottaa myös Rauman Pallo-Iiroista kaapatulta Juuso Aallolta, joka onkin päässyt maalien makuun jo heti alkukierroksilla. Muutoksia kokenutta hyökkäyspäätä lukuunottamatta Ville Ulasen joukkojen ydin muodostuu paljolti viime kauden runkopelaajien varaan. Oulunkyläläisille tutuin kasvo musalaisten joukkueessa on maalivahti Tomi Mikkelsson, joka edusti Gnistania nousukaudella 2016.

Gnistanin kokonnpanosta ovat varmuudella sivussa pitkäaikaispotilaat Miika Kauppila, Richard Tiberi sekä Ilmari Hieta. Viime viikon KTP- ottelusta puuttunut Kasperi Liikonen puolestaan odottelee magneettikuvien tuloksia, joten hänen sairaslomansa pituus ei ole varma, mutta hän kuitenkin puuttunee kokoonpanosta huomenna.

Gnistanin maalilla alkukaudella erinomaisia otteita esittänyt Aatu Hakala uskoo joukkueensa olevan iskukykyinen huomenna.

– Alkukausi on lähtenyt meiltä hieman takkuilen käyntiin. Mielestäni olisimme ansainneet enemmän pisteitä kuin mitä olemme tähän mennessä saaneet. Nyt on kuitenkin hyvä mahdollisuus hakea Porista kolme pistettä kotiin, mutta toki tiedostamme, että meidän tulee onnistua ottelussa. Minulla on hyvä luottamus omaan sekä joukkueen tekemiseen, Hakala kertoo.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.