Otteluennakko: Gnistan matkaa AC Kajaanin vieraaksi

Gnistan lähtee Kajaaniin hakemaan kauden ensimmäisiä pisteitään. Kajaanin liikuntapuiston kentällä pelattava ottelu alkaa klo 17.

Edellisessä ottelussaan Gnistan kärsi kirvelevän 1-2-kotitappion Pietarsaaren Jaroa vastaan Kasperi Liikosen vastattua keltapaitojen ainokaisesta. Tasaisessa ottelussa molemmilla oli hetkensä ja paikkansa, mutta molemmilla puoliajoilla kertaalleen osunut Jaro vei pisteet mukanaan.

Lauantain vastustaja AC Kajaani on aloittanut kautensa kohtalaisen vahvasti, sillä Mika Lumijärven joukot ovat vielä tappioitta kahden kierroksen jälkeen. Avausottelussaan AC Kajaani päätyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 2-2 lukemiin Jaroa vastaan kaksi maalia iskeneen Geoffrey Acheampongin häärittyä joukkueensa tähtenä. Edellisessä ottelussaan AC Kajaani nappasi 0-2-vierasvoiton MuSan vieraana Chiharu Katon ja Emmanuel Appiahin vastattua kainuulaisten osumista.

Vuonna 2012 perustettu AC Kajaani on Gnistanille täysin uusi vastustaja, koska maantieteellisistä syistä johtuen kohtaamisia Kakkosessa tai Suomen Cupissa ei löydy ja Ykkösessä joukkueet pelaavat nyt ensimmäistä kertaa samaan aikaan.

Kolmannen kautensa Ykkösessä aloittanut AC Kjaani sijoittui valmentajanvaihdoksen sävyttämällä viime kaudella lopulta kahdeksanneksi. Vaihtelevan kauden päätteeksi kajaanilaiset laittoivat joukkueensa lähes kokonaan uusiksi, sillä ainoastaan muutama pelaaja allekirjoitti jatkosopimuksen kuluvalle kaudelle. Heistä yksi on viime kauden paras maalintekijä David Popa, joka tulee olemaan merkittävässä roolissa myös tkuluvalla kaudella.

Lukuisista uusista hankinnoista nimekkäin on joukkueen johtotähdeksi kiinnitetty Erfan Zeneli, jolta löytyy vyöltään muun muassa 263 ottelua Veikkausliigasta. Alkukauden otteluiden perusteella tärkeässä roolissa tulee olemaan myös erinomaisia otteita esittänyt maalivahti Dani Kaksa sekä avausottelussa loistanut keskikentän Geoffrey Acheampong. Oulunkyläläisyleisölle tutuimpia nimiä ovat kajaanilaisten kapteeniksi nimitetty Gullit Zolameso sekä viime kaudella keltaisissa lainalla piipahtanut Mikko Pitkänen.

Jo tänään Kajaaniin matkustava Gnistan on valmistautunut huolellisesti otteluun. Myös joukkueen terveystilanne on hiljalleen parantumaan päin.

-Valmistautuminen on sujunut hyvin. Ollaan keskitytty treeneissä pääosin omaan pelaamiseen ja otettu edellisestä pelistä niitä positiivisia asioita mukaan valmistautumiseemme. Joukkue on ollut ihan positiivisella fiiliksellä ja ollaan varmasti valmiina lauantain matsiin, kuvailee valmentaja Petri Haapimaa.

Gnistanin loukkaantumistilanne ottelun alla näyttää melko hyvältä, sillä tällä hetkellä olevalla tiedolla varmat poissaolijat ovat Saloum Faal, Ilmari Hieta ja Richard Tiberi. Pauli Kuusijärvi puolestaan palaa kokoonpanoon loukkaantumisen jäljiltä.

Kello 17.00 alkavan ottelun voit katsoa livenä tilaamalla Elisa Viihde Sport-palvelun Gnistanin linkin kautta ja tuet samalla seuraa. Pääse tekemään tilauksen tästä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.