Kenraaliharjoituksessa vastaan MYPA

Ykköseen valmistautuva Gnistan kohtaa kesäkuun kolmannessa harjoitusottelussaan MYPAn. Ottelu käynnistyy Anjalankosken KSOY Stadionilla torstaina kello 18:30. Kotijoukkueen ilmoituksen mukaan 440 ensimmäiselle katsojalle on vapaa pääsy stadionille.

Edellisissä harjoitusotteluissaan Gnistan kohtasi kaksi Veikkausliigatason joukkuetta. HJK:a vastaan joukkue kärsi selvänumeroisen 0-4 tappio, mutta FC Lahtea vastaan Gnistan taisteli komean 3-3 tasatulokseen. Oulunkyläläiset johdivat ottelua kolmeen otteeseen Rony Huhtalan, Saloum Faalin ja Kasperi Liikosen osumilla. Ottelu MYPAa vastaan on Gnistanin viimeinen ennen ensi viikon lauantaina alkavaa sarjakautta.

Yhden voiton ja neljän tappion myötä Suomen Cupin alkulohkossaan viimeiseksi jäänyt MYPA on pelannut koronatauon jälkeen ainoastaan yhden harjoitusottelun, jossa se kaatoi Kolmosessa ensi kaudella pelaavan KJP Sudet lukemin 7-2. Ennen taukoa MYPA ehti pelata Suomen Cupin otteluiden lisäksi kaksi harjoitusottelua, joista saaliina oli voitto ja tasapeli.

Torstainen ottelu on toinen joukkueiden välinen kohtaaminen kuluvan valmistautumisjakson aikana. Helmikuisessa Suomen Cupin kamppailussa MYPA oli vahvempi lukemin 2-5 Aleksander Akbarin ja Jesse Ahosen vastattua Gnistanin osumista. Tämän lisäksi joukkueet kohtasivat kaudella 2018 Kakkosessa kahdesti. Gnistan oli kauden avausottelussa selvästi vahvempi lukemin 3-0, mutta lohkon lopulta nimiinsä vienyt MYPA otti revanssin napattuaan 2-1 kotivoiton syyskuisessa kamppailussa.

Toisen kautensa Ykkösen tasolla aloittava Myllykosken Pallo on vahvistanut rivejään muun muassa TPV:stä tulleella hyökkääjä Arjan Goljahanpoorilla sekä kokeneella KTP:sta saapuneella toppari Juuso Laitisella. Tämän avainrooliin hankitun kaksikon ohella MYPA:n pitkään kasassa olleesta rungosta on syytä mainita erikseen keskikentän keskustan luottomiehet Samuel Lindeman, toisen polven mypalainen Joakim Lindberg, työteliäs Jari Hassel sekä maaliahne hyökkääjä Jussi-Pekka Rämä.

MYPAn merkittävimpiin poistujiin kuuluu muun muassa kahdeksan osumaa viime kaudella iskenyt Rony Huhtala, jonka Gnistan kiinnitti riveihin kaudeksi 2020. Hänen lisäkseen merkittäviä lähtijöitä ovat kotimaahansa Viroon siirtynyt hyökkääjä Kaarel Usta sekä Kajaaniin muuttanut puolustaja Johannes Kytilä.

Gnistan pääsee torstain taistoon muutamaa poissaolijaa lukuunottamatta lähes koko miehistöllään. Päävalmentaja Roberto Nuccio lähtee positiivisin mielin kohti kenraaliharjoitusta.

– Hyvällä fiiliksellä lähdetään torstain otteluun! Joukkue on valmis, runko hyvällä mallilla ja harjoituksissa on ollut hyvä ilmapiiri. Koronatauon vuoksi olemme päässeet harjoittelemaan täydellä intesiteetillä ainoastaan kaksi ja puolia viikkoa, jonka vuoksi meiltä on sivussa muutama pelaaja loukkaantumisen johdosta, kommentoi Nuccio kauden kenraaliharjoituksen alla.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.