Vastine MTV Uutisten artikkeliin koskien Mustapekka Areenan sulkemista

IF Gnistan toimii vastuullisesti ja viranomaissuositusten mukaisesti pitämällä stadionin suljettuna.

IF Gnistan pyrkii kaikessa toiminnassaan vastuullisuuteen varmistaen ensi sijassa yhteisönsä jäsenten terveyden ja turvallisuuden sekä seuran toiminnan jatkuvuuden. Suomeen on levinnyt lähtökohtaisesti vanhemmille ihmisille ja riskiryhmiin kuuluville vaarallinen koronavirustauti. Taudin hillitsemiseksi ja kansalaisten terveyden turvaamiseksi niin viime viikolla Palloliitto kuin tämän viikon maanantaina Suomen hallitus määräsivät erinäisiä toimenpiteitä ja suosituksia. MTV Uutisten eilisessä artikkelissa ihmetellään Mustapekka Areenan sulkemista hallituksen antamien suositusten jälkeen.

Suomen hallituksen viime maanantaina esittämiä toimenpiteitä ovat mm. kuntien harrastustilojen ja -paikkojen sekä urheilutilojen sulkeminen 13. huhtikuuta asti. Hallitus suositteli myös yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden tekevän samoin. Hallitus rajoitti julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositteli välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Gnistan ei suinkaan ole ainoa oman olosuhteensa sulkenut jalkapalloseura vaan vastaavia ilmoituksia on ohjeistuksen mukaan nähty tällä viikolla myös muiden seurojen toimesta.

Taloudellisesta näkökulmasta yksi seuran säästötoimenpiteistä haastavalla hetkellä on myös MTV Uutisten artikkelissa mainittu Mustapekka Areenan sähkö (valaistus)- ja lämmityskustannusten vähentäminen tai kokonaan välttäminen. IF Gnistan ry on stadionin kenttäyhtiön pääomistaja ja viime kädessä vastuussa yhtiön elinvoimaisuudesta. Useat koronavirusepidemian aiheuttamat vuoroperuutukset koskien stadionille aseteltuja tapahtumia, lisäharjoitteluryhmiä ja otteluita tuovat haasteita kenttäyhtiön talouteen. Myös seuralle lisäharjoitusryhmien ja kerhojen peruuntumiset jättävät loven budjettiin. Näin ollen ihmettelemmekin MTV Uutisten artikkelissa hämmästeltyä stadionin sulkemista ottaen huomioon hallituksen suositukset ja seurojen taloudelliset haasteet vallitsevassa tilanteessa.

Viimeisenä turvallisuuden näkökulmasta kentän aukiolo vaatisi resursseja pelaajien lähikontaktien ja sairastapausten valvomiseen, johon tässä tilanteessa seuralla ei ole mahdollisuutta. Myös pääministeri Sanna Marinin tämänpäiväinen tiedotustilaisuus vahvistaa näkemystämme. Vaikka stadionia voitaisiinkin pitää auki, niin seuran olisi ajateltava pelaajien turvallisuutta ja samalla taloudellisia säästötoimenpiteitä, ellei ulkopuolista tukea ja rahoitusta seurakenttäämme ole luvassa.

Edelleen on tärkeää, että nuoret pelaajamme liikkuvat ja tekevät omatoimista harjoittelua taitojen ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Tärkeää on nyt muistaa vastuu, joka on ensi sijaisesti vanhemmilla, kun kyseessä on alaikäinen lapsi tai nuori ohjeistaa ja mahdollisuuksien mukaan valvoa lähikontaktien välttämistä ja isompien ryhmien pelejä. Myös valmentajien on hyvä painottaa tästä asiasta useamman kerran nuorille pelaajille.

Lisätietoja:
Risto Murto
Hallituksen puheenjohtaja
IF Gnistan ry
040 505 3320

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.