Otteluraportti: Gnistan murskasi EIF:n

Gnistan aloitti kauden 2020 Suomen Cupin vakuuttavasti, kun joukkue haki voiton Tammisaaresta maalein 0-4.

Ottelu alkoi kotijoukkue EIF:n pienoisella pallonhallinnalla, mutta tästä huolimatta päivän ensimmäisestä maalista vastasi Gnistan, kun 10. peliminuutilla Onni Tiihonen pääsi iskemään keltapaidat johtoon EIF-vahti Yann Fillionin harhasyötön seurauksena. Maalin jälkeen ote jatkui EIF:llä, mutta joukkue ei onnistunut luomaan vaarallisia maalipaikkoja Salifu Senghoren vartioimalle maalille.

Gnistan siirtyi 0-2-johtoon 33. peliminuutilla, kun EIF:n puolustus hukkasi pallon keskialueella. Tämän seurauksena Rony Huhtala karkasi läpiajoon ja sijoitti pelivälineen varmasti isäntien maaliin. Puoliajan lopussa ei vaarallisia maalipaikkoja nähty, joten tauolle lähdettiin Gnistanin johdossa maalein 0-2.

Gnistan sai erinomaisen alun toiselle puoliajalle, kun Onni Tiihonen vapautti Matias Ambascianon, joka pääsi nokikkain isäntien maalivahdin kanssa. Fillion onnistui torjumaan ensimmäisen yrityksen, mutta paluupallo kimposi takaisin Ambascianon jalkoihin, jolla oli helppo työ niitata peliväline maaliin. Ilotulitus jatkui 59. minuutilla, kun Joel Perovuo vapautti Rony Huhtalan läpiajoon, joka pääsi niittaamaan päivän toisella osumallaan keltapaidat jo neljän maalin johtoon.

Tammisaaren keskuskentällä pelatun kamppailun loppu ei tarjonnut enempää maaleja. Molemmat joukkueet saivat luotua muutamia maalipaikkoja, mutta viimeistely sekä viimeiset ratkaisut ontuivat. Erotuomari Oliver Reitalan pillin soidessa tulostaululla komeilivat 0-4 lukemat Gnistanin eduksi ja joukkue nappasi näin ensimmäiset pisteensä kauden 2020 Suomen Cupissa.

Gnistanin päävalmentaja Roberto Nuccio oli tyytyväinen lopputulokseen.

– Tuloksellisesti tämä oli erittäin hyvä peli meiltä. Vastustaja piti palloa hiukan meitä enemmän, mutta olimme teräviä hyökkäyssuuntaan, josta osoituksena neljä maalia. Olisimme myös voineet tehdä muutaman maalin enemmän. Puolustimme tiiviisti ja hyökkäsimme hyvin, mutta vielä on aika paljon työtä jäljellä. Meillä on tällä hetkellä aika paljon loukkaantuneita pelaajia ja toivotaan, että saamme heistä muutaman takaisin pelaamaan ensi viikolla, kertoo Nuccio.

Gnistanin kokoonpano: Senghore, Salmi(63′ Harzal), Kaukomaa, Soimakallio(55´Kuusijärvi), Perovuo, Tiihonen, Faal(84′ Pirkola), Kauppila, Huhtala, Ambasciano

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.