Kuva: Niklas Günsberg

Haastattelussa Benjamin Thurling – ”Aion laittaa itseni erinomaiseen kuntoon”

Gnistanin keskikenttäpelaaja Benjamin Thurling aloittaa pian valmistautumisensa uransa toiseen kauteen Ykkösessä. Ottelusta toiseen joukkueensa eteen paljon töitä tekevä keskikenttäpelaaja lähtee nälkäisenä kohti tulevaa talvikautta.

Benjamin Thurling allekirjoitti joulukuun alussa Gnistanin kanssa jatkosopimuksen, jonka myötä 22-vuotias keskikenttäpelaaja aloittaa toisen kautensa Oulunkylässä. Melko nuoresta iästään huolimatta Puotinkylän Valtin kasvatti on ehtinyt pelata urallaan jo viisi kokonaista kautta aikuisten tasolla ja Thurling omaa aiempaa kokemusta myös Ykkösestä. Juniorivuosiensa aikana Valtin lisäksi Allianssia, HJK:ta sekä Honkaa edustanut Thurling siirtyi kaudeksi 2015 Ykkösessä pelanneen PS Kemin riveihin.

– Pelasin 17-vuotiaana Hongassa, jossa minulle oli kertynyt paljon A-junioreiden SM-sarjaotteluita. Talvella 2015 tapahtuneen konkurssin vuoksi miesten edustusjoukkue tipahti Veikkausliigasta aina Kakkoseen saakka, joten päätin katsella muita vaihtoehtoja. Mietiskelin pitkään omaa tilannetta ja halusin päästä mahdollisimman kehittävään ympäristöön pelaamaan. Veljeni Simon oli siirtynyt PS Kemiin, joten sitä kautta päädyin seuraan testijaksolle, jonka päätteeksi allekirjoitin sopimuksen kaudesta 2015, Thurling kertoo.

Lopulta liiganousuun päättynyt vuosi oli 11 ottelua pelanneelle Thurlingille monella tapaa antoisa.

– Olen totta kai siitä vuodesta ylpeä, sillä nousu liigaan oli hienoa asia koko seuralle! Tuo kausi oli minulle ensimmäinen kokonainen aikuisten tasolla ja samalla todella antoisa, sillä pelaajana minusta tuli paljon kypsempi. Koen myös, että tuon vuoden aikana minusta tuli paljon valmiimpi pelaaja aikuisten peleihin.

Kemissä vietetyn vuoden jälkeen Itä-Helsingissä nuoruutensa viettänyt Thurling päätti palata isoon rooliin kotiseudulleen, kun hän siirtyi Kakkoseen FC Viikinkien riveihin, jossa hän lopulta vietti kolme kautta.

– Siirryin Viikinkeihin, koska siellä oli rakennettu laadukas joukkue, jolla oli selkeitä tavoitteita. Ajasta seurassa jäi kuitenkin todella ristiriitaiset fiilikset, sillä joukkueessa oli paljon laatua ja potentiaalia, mutta jostain syystä emme pystyneet maksimoimaan sitä yhtenäkään vuonna. Hyvänä päivänä pystyimme voittamaan kenet tahansa sarjassa, mutta notkahduksia tuli liikaa. Noiden kolmen vuoden aikana sain kuitenkin pelata todella paljon, mikä luonnollisesti kehitti ja vei eteenpäin pelaajana.

Siirto Oulunkylään

Viikingeissä vietettyjen vuosien jälkeen Thurling päätti hakea uralleen uusia tuulia ja hän allekirjoitti kuluvan vuoden maaliskuussa Gnistanin kanssa sopimuksen. Kaudesta muodostui lopulta menestys, sillä keskikenttäpelaaja kuului Ykköseen nousseen joukkueen avainpelaajiin läpi kauden.

– Viime kausi oli todella kiva. Saimme paljon onnistumisia joukkueena ja mikäli sattui joku pieni kömmähdys, niin nousimme tasollemme heti seuraavassa matsissa. Oli todella mukavaa pelata joukkueessa, missä toteuttiin omaa pelifilosofia koko kauden ajan.

Tuoreen jatkosopimuksen myötä Thurling aloittaa ensi keväänä uransa toisen kauden Ykkösessä.

– Tempo sekä pelaajien taitotaso ovat paljon korkeampia kuin Kakkosessa. Vastustajat rokottovat kovemmalla prosentilla virheistä, joten luonnollisesti niihin ei ole samalla tavalla varaa.

Henkilökohtaisista tavoitteista puhuttaessa miehen vastaus on selkeä.

– Talven aikana aion laittaa itseni erinomaiseen kuntoon. Tulevalla kaudella haluan pelata omaa peliä korkealla itseluottamuksella sekä totta kai kehittää pienistä yksityiskohdista lähtien itseäni jalkapalloilijana. Olisihan se todella siistiä pelata joskus jalkapalloa ammatikseen.

Jalkapallon Suomen Cup käynnistyy Gnistanin osalta tammikuun lopussa vierasottelulla EIF:ää vastaan. Cupin nykytila on herättänyt viime vuosien aikana paljon keskustelua, mutta pelaajan näkökulmasta Thurling näkee sen olevan tärkeässä roolissa uuteen kauteen valmistauduttaessa.

– Omasta mielestäni on todella hyvä saada useita kovia sekä panoksellisia pelejä alle ennen sarjakauden alkamista. Jokaiselle joukkueelle on varmasti tärkeää päästä harjoittelemaan sekä sitä kautta kehittämään omaa peliä aikaisessa vaiheessa. Talvikauden aikana koen, että meidän tulisi kiinnittää erityishuomioita siihen, miten puolustamme ja prässäämme koko joukkueena paremmin, Thurling päättää.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.