Gnistanin valmentajat koulutusmatkalla Italiassa

Gnistanin päätoimiset valmentajat matkustivat viime viikon lopulla Italian Torinoon viideksi päiväksi tutustumaan paikallisten suurseurojen Juventus FC:n ja Torinon FC:n toimintaan. Seuramme urheilutoimenjohtaja Roberto Nuccion kontakteilla järjestetty koulutusmatka sisälsi vierailuja eri ikäluokkien harjoituksiin ja otteluihin.

Valmentajat näkivät mm. Torino FC:n nuorimpien ikäluokkien ja B-junioreiden harjoituksia sekä A-junioreiden sarjapelin SS Laziota vastaan. Juventuksen toiminnasta valmentaja näkivät 11- ja 12-vuotiaiden harjoituksia sekä kirsikkana kakun päälle edustusjoukkueen Serie A -ottelun Sassuoloa vastaan.

Reissun parasta antia oli nähdä läheltä mitä italialaiset ammattivalmentajat painottivat harjoitteissaan ja minkälainen vuorovaikutus heillä oli pelaajien kanssa. Lisäksi harjoittelukulttuuri ja ammattimaisuus teki vaikutuksen. Nuccion avulla oli mahdollista päästä syvemmälle keskusteluissa paikallisten valmentajien ja seurojen harjoitusmetodeista.

– Matka Italiaan on aina vähän koskettavampi kuin matka johonkin toiseen maahan. Olen vaikuttunut siitä asiasta, miten meidän valmentajat sisäistivät sekä ymmärsivät nähdyt harjoitukset, sillä kävimme ne aina porukalla läpi. Selkeästi meidän valmentajat ovat erittäin hyvällä tasolla ja pystyvät toteuttamaan näkemiämme asioita myös meidän treenikentillä, joten taso varmasti nousee tulevaisuudessa entistään. Yritetään, että vastaavia kokemuksia tulisi jatkossa kaikille Gnistanin valmentajille. Henkilökohtaisesti oli iso juttu, kun pääsin näkemään Roberto Bettegan paidan Juventus-museossa, koska hänen takiaan aloitin aikoinaan jalkapallon pelaamisen, kertoo Nuccio.

Matkaan osallistuneet Gnistanin-valmentajat: Richard Tiberi, Shiro Karis, Sami Mättälä, Salla Lehtomäki, Oskar Tielinen, Harzal Karim, Mikke Salonen. Heidän lisäkseen matkalle osallistuivat valmennuspäälikko Marko Kolsi sekä Gnistan Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antti Uusitalo.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.