Otteluraportti: Gnistan kaatoi Ilves/2:n

Gnistan nappasi kolmatta kertaa tällä kaudella Ilves/2:n päänahan, kun tamperelaiset kärsivät 5-3-tappion Oulunkylän perjantai-illassa.

Ilves sai otteluun erinomaisen alun, kun Gnistan-puolustuksen haparoinnin jälkeen Julius Järvinen pääsi nostamaan vieraat johtoon heti ensimmäisellä minuutilla. Gnistanin ensimmäinen maalipaikka aukesi 12. peliminuutilla, kun Onni Tiihonen pääsi laukomaan noin 20 metristä. Ilves-vahti Aku Kaven venytti kätensä tulisen laukauksen eteen ja lukemat säilyivät vieraiden 0-1-johdossa.

Gnistan tuli kuitenkin tasoihin 21. peliminuutilla, kun Zakaria Kibona laukoi rangaistuspotkusta lukemiksi 1-1. Ilves-vahti Kaven aavisti oikeaan kulmaan, mutta Kibonan tarkka sekä kova potku upposi verkon perukoille maalin vasenta tolppaa hipoen.

Pitkään näytti siltä, että puoliajalle lähdetään tasalukemissa. Muutama minuutti ennen ensimmäisen jakson päättymistä peliväline ajautui kulmapotkun jälkitilanteesta Gnistan-puolustaja Vili Tuitulle. Nuorukainen ei epäröinyt, vaan pamautti pallon 35 metristä maaliin upealla laukauksella. Juuri ennen jakson loppumista Noah Kaijasilta tarjoili loistavan paikan Zakaria Kibonalle, joka siirsi pallon varmasti maaliin ja näin tauolle lähdettiin Gnistanin 3-1-johdossa.

Ottelun toinen puoliaika alkoi hieman verkkaisesti. Maalien makuun päästiin 61. peliminuutilla, kun Noah Kaijasilta laukoi tarkasti rangaistusalueen ulkopuolelta pallon Ilves-maaliin. Upeiden kaukolaukausten sarja sai jatkoa noin vartti ennen täyttä aikaa, kun Pekka Sihvolan kaukolaukaus noin 40 metristä painui yli Ilves-vahti Kavenin ja Gnistan siirtyi 5-1-johtoon. Maali-iloittelu sai jatkoa ottelu lopussa Ilveksen kahden kavennusmaalin myötä, joista vastasivat Juuso Yli-Rajala sekä Taha Özcelik.

Gnistan-päävalmentaja Roberto Nuccio oli iloinen nuorten pelaajien otteista kamppailussa.

– Tästä pelistä näki, että kummallakaan joukkueella ei ollut panosta ja myös vastustajalla oli nuori ryhmä liikkeellä. Me annoimme helpon maalin heti alussa vastustajalle, mutta sen jälkeen aloimme hallita ottelua. Tilanteessa 5-1 kokeilimme hieman uusia juttuja. Erityisesti olen tyytyväinen siihen, miten maalivahtimme Salifu Senghore pelasi. Maalivahtivalmennuksemme hyvä työ näkyy hänen tekemisessään. Haluan kiittää yhtä tärkeimmistä minua auttaneista henkilöistä, joka on Enrico Belli, sillä hän auttanut minua todella paljon seuraan liittyvien töiden kanssa. Meillä oli kentällä kolme 00-, yksi 01- ja yksi 02-syntynyttä ja olen erittäin iloinen, että he saivat onnistumisia, kertoi Nuccio.

Gnistanin kokoonpano: Senghore, Aaltonen, Pitkänen, Ndiaye, Tuittu (59′ Mustonen), Tiihonen, Pauk, Kaijasilta, Kibona (72′ Ahonen), Sihvola, Faal

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.