Otteluennakko: Gnistan päättää kauden kotiotteluun Kaarinan Poikia vastaan

Viime lauantaina kauden toisen tappionsa kärsinyt Gnistan päättää kauden KaaPoa vastaan ensi lauantaina. Ottelu käynnistyy kello 14 Oulunkylän Mustapekka areenalla.

Edellisessä ottelussaan Gnistan kärsi FC Espoolle 3-1 tappion, joka katkaisi keltapaitojen pitkän tappiottomien otteluiden putken. Pallonhallinnastaan huolimatta Gnistan osui maalipuiden väliin ainoastaan kerran Tuomas Mustosen toimesta. Ottelun panoksettomuudesta huolimatta Kipinän sisäisen maalipörssin voitosta käydään vielä kamppailua 11 maalia mieheen iskeneiden Pekka Sihvolan, Tuomas Mustosen sekä Zakaria Kibonan kesken.

Joukkueiden kauden aiemmat koitokset ovat olleet tasaisia. Toukokuisessa kohtaamisessa KaaPo järkytti oulunkyläläisyleisöä nappaamalla täydet sarjapisteet mukaansa Kaarinaan 1-2 lukemin. Tauolla Gnistan vielä johti peliä Jesse Ahosen osuman turvin, mutta toisella puoliajalla KaaPo kiri kahden erikoistilanneosumansa turvin rinnalle ja ohi.
Heinäkuussa Gnistan haki Kaarinasta revanssin 0-1 vierasvoitollaan. Tasaisen kamppailun ainokaisen osuman iski millintarkasti vapaapotkun yläriman kautta sisään laukonut Aleksander Akbar.

Hyvän kauden pelannut KaaPo sijoittui runkosarjan jälkeen toiseksi parannellen näin viime kauden neljättä sijaansa kahdella pykälällä. KaaPo on ollut erityisen vahva kotikentällään Kaarinassa, josta ainoastaan Gnistan onnistui hakemaan täydet pisteet runkosarjan aikana. Vierasotteluissaan Tomi Kivikosken suojatit kokivat kuitenkin liian monta pistemenetystä, jonka vuoksi kaarinalaiset menettivät loppukaudesta mahdollisuutensa nousuun. Ylemmässä jatkosarjassa KaaPo kaatoi ensin FC Espoon kotonaan lukemin 3-1, mutta viime lauantaina Ilves/2 tuotti keltapaidoille kauden toisen kotitappion hakemalla 3 pistettä Tampereelle lukemin 0-2.

KaaPon paras maalintekijä on yhdeksän osumaa iskenyt oikealla laidalla viihtyvä Hans Emil Honkasalo. Honkasalon ohella seitsemän osumaa iskenyt laitahyökkääjä Juho Salminen on esiintynyt edukseen, mutta merkityksettömässä jatkosarjan ottelussa isoa vastuuta saanee elokuun alussa Interistä lainatulla kärkipelaaja Joona Järvistö.
Kaarinalaisten tasaisessa miehistössä keskikentän peliä pyörittävät Mikko Valtanen sekä Niklas Kuusio, jotka ovat olleet merkittävässä roolissa myös ylemmän jatkosarjan otteluissa. KaaPon kolmen topparin alakerrassa avauksen vakionaamoja ovat olleet Gnistania toukokuussa osumallaan kurittanut Pyry Tenho sekä Teemu Tuominen.

Gnistan-ikoni Tuomas Mustonen lopettaa uransa huomiseen otteluun. Päävalmentaja halusi Roberto Nuccio haluaa kiittää Mustosta kamppailun alla panoksestaan seurassa.

– On ollut mukavaa työskennellä Muden kanssa, sillä hän on loistava esimerkki joukkueelle sekä työntekijä kentällä. Mude on loistava ihminen myös kentän ulkopuolella sekä yksi parhaimmista kapteeneista, mitä olen nähnyt. Kiitos Mude, ylistää Nuccio.

Mustapekka Areenan Gnistan Bar avaa ovensa klo 13. Ottelun jälkeen Gnistanin pelaajista Aatu Hakala, Tuomas Mustonen, Pauli Kuusijärvi sekä Aleksander Akbar ovat jakamassa nimikirjoituksia Areenan kioskin edessä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.