Otteluennakko: Gnistan ja EPS kohtaavat lauantaina Mustapekka Areenalla


Riemukkaan voiton Keski-Helsingin derbystä napannut Gnistan päättää Kakkosen runkosarjan kotiottelulla Espoon Palloseuraa vastaan. Saalistamalla vähintään pisteen ottelusta Gnistan juhlii nousua Ykköseen. Kello 14 alkavan ottelun ennakkoliput myy Tiketti.
Ottelu EPS:a vastaan päättää Kakkosen runkosarjan Kipinän osalta, mutta keltapaidat pääsevät vielä pelaamaan yksinkertaisessa kolmen ottelun jatkosarjassa, joka päättää Kakkosen kauden 2019. Jatkopeleissä saatetaan tosin taistella vain kunniasta, sillä saalistamalla yhdenkin pisteen lauantain ottelusta Gnistan varmistaa sarjanousun Ykköseen jo runkosarjan päätteeksi. 
Edellisessä ottelussaan Kipinä vankisti asemaansa sarjan kärjessä nappaamalla paikalliskilpailija KäPa:sta maistuvan 0-1-vierasvoiton Pekka Sihvolan vastattua Kipinän ainokaisesta toisella puoliajalla.
Gnistanin sisäisen maalipörssin kärjen jakavat tällä hetkellä yhdeksän osumaa iskeneet Sihvola, Zakaria Kibona ja Tuomas Mustonen. Lohkon maalipörssiä johtaa tällä hetkellä 11 osumaa iskeneet jo ylemmälle sarjatasolle siirtynyt Elmo Heinonen sekä FC Jazzin Jussi Aalto, joten Kipinän hyökkääjillä on vielä hyvä mahdollisuus lohkon maalikuninkuuteen runkosarjan päätteeksi.
Heinäkuussa pelatussa joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa EPS antoi ottelua hallinneelle Kipinälle hyvän vastuksen, mutta Pekka Sihvolan ensimmäisen puoliajan lopulla läpiajosta iskemä osuma riitti 0-1 vierasvoittoon.
Säilymistaisteluun ajautunut EPS taistelee kynsin ja hampain sarjapaikastaan, sillä espoolaiset ovat vain yhden pisteen edellä putoamisviivan alapuolella olevaa Käpylän Palloa. Viimeisimmässä ottelussaan Pallo-Iiroja vastaan EPS nousi viimeisen 10 minuutin aikana kolmen maalin takaa tasoihin. Tämän lisäksi EPS:n kauden ehdottomiin kohokohtiin kuuluvat hieno vierasvoitto Ilves/2:sta sekä venyminen tasapeliin KaaPon vieraana. Hattutempun Pallo-Iiroja vastaan iskenyt Ville Pirhonen johtaa EPS:n sisäistä maalipörssiä seitsemällä osumallaan yhdessä Eetu Klingbergin kanssa. Heidän lisäkseen viime lauantaina elintärkeän tasoitusosuman puskenut toppari Arttu Aho sekä kokenut keskikenttäpelaaja Janne Veija ovat olleet tärkeässä roolissa kuluneella kaudella. EPS joutuu tulemaan lauantaina toimeen ilman korttitilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa olevia Astrit ja Elbasan Kabashia.
Gnistanin päävalmentaja Roberto Nuccio haluaa lyödä nousulle sinetin huomenna.
– Pelataan ottelu loppuun asti, jotta saamme voiton tai tasapelin nousun varmistamiseen. EPS haluaa voittaa pelin, sillä tasurilla ei ole heille merkitystä. Heillä on viisi maalia parempi maaliero, kuin KäPa:lla. Samalla he tietävät, että me pystymme varmasti tekemään viisi maalia yhdessä ottelussa. Meillä on aika paljon loukkaantuneita pelaajia, mutta ei anneta sen vaikuttaa, kertoo Nuccio.
Mustapekka Areenan Gnistan Bar avaa ovensa klo 13.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.