Otteluennakko: Gnistan aloittaa jatkosarjan kotiottelulla Ilves/2:ta vastaan

Lauantaina sarjanousua juhlinut Gnistan aloittaa jatkosarjan pelit kotiottelulla Ilves/2:a vastaan. Ottelu alkaa klo 18.30 Oulunkylän Mustapekka Areenalla.

Gnistan varmisti sarjanousunsa kaatamalla EPS:n viime lauantaina lukemin 4-3. Tuomas Mustonen vei rangaistuspilkulta Kipinän johtoon jo alkuminuuteilla, mutta Jere Ahopellon osuman myötä tauolle siirryttiin tasalukemissa. Viihdyttävällä toisella puoliajalla ladottiin maaleja kaikkiaan viisi kappaletta Pauli KuusijärvenSaloum Faalin sekä Pekka Sihvolan vastattua Kipinän osumista. Ottelun jälkeen kentällä nähtiin kaksi juhlivaa joukkuetta EPS:n varmistettua tappiosta huolimatta sarjapaikkansa maalieron oltua Kolmoseen pudonnutta Käpylän Palloa parempi.

Gnistanin ja Ilves/2:n kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet Gnistanin näytöstä. Kesäkuussa Gnistan nousi maalin takaa-ajo asemasta 2-1-voittoon Hidetoshi Wakuin ja Pauli Kuusijärven osumilla. Syyskuun kamppailussa Tampereella ensimmäinen puoliaika sujui vielä tasaisissa merkeissä, mutta toisella puoliajalla viidesti osunut Gnistan takoi taululle 1-7-murskalukemat suurimpana sankarinaan hattutempun iskenyt Zakaria Kibona.

Sarjanousijana kauteen lähtenyt Ilveksen kakkosjoukkue saavutti runkosarjan kolmannen sijan 35 pisteen turvin. Alusta asti tasaisesti pisteitä napsinut Ilves/2 nousi lopullisesti lohkon kärkikahinoihin loppukesäisen kuuden pelin voittoputkensa myötä. Kesäkuun siirtoikkunassa avainpelaajiaan menettäneen Ilves/2:n runkosarja päättyi mollivoittoisesti joukkueen hävittyä Grankulla IFK:lle vieraissa lukemin 3-1. Tappio oli tamperelaisille jo kolmas neljästä viime ottelussa. Tamperelaisten laajasta lahjakkaiden nuorien kaartista ovat nousseet esiin yhteensä 17 osumaa takoneet hyökkääjät Eemeli Raittinen sekä Juho Heikkinen. Heidän lisäkseen edustusjoukkueessakin vastuuta saanut keskikentän Janne-Pekka Laine sekä nuorten maajoukkueessa piipahtanut toppari Juho Pietola ovat olleet nuoren joukkueen avainhahmoja.

Gnistan-laituri Jesse Ahonen uskoo näkevänsä vapautuneen Gnistanin huomisessa ottelussa sekä kokee jatkosarjan otteluiden olevan hyviä näytönpaikkoja.

– Hyvillä mielin lähdetään peliin totta kai! Nousu on nyt varmistettu ja pääsemme pelaamaan vapautuneesti pari kovaa peliä. Lisäksi ensi kautta ajatellen monella pelaajalla riittää vielä näytettävää. Nousu oli meille alusta saakka tavoite, joten nyt kun se on saavutettu, niin jokainen jätkä voi syystäkin olla ylpeä itsestään sekä joukkueesta.

Huomisen ottelun kaikki ennakkoliput maksavat vain viisi euroa. Portilla on voimassa normaalit lipun hinnat, joten käy ostamasi lippusi ennakkoon Tiketistä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.