Marko Kolsi vahvistaa IF Gnistanin organisaatiota

Marko Kolsi aloittaa IF Gnistanin valmennuspäällikkönä sekä edustusjoukkueiden toimitusjohtajana.

IF Gnistanin uudeksi valmennuspäälliköksi sekä miesten- ja naisten edustusjoukkueiden toimitusjohtajaksi on valittu Marko Kolsi (s. 1985). Kolsi on työskennellyt aikaisemmin jalkapalloammattilaisena niin pelaajana (Veikkausliiga, Hollannin sekä Slovenian pääsarjat), valmentajana kuin myös valmennuspäällikkönä ja urheilutoimenjohtajana. Gnistaniin Kolsi siirtyy VJS:n valmennuspäällikön paikalta. Koulutukseltaan Kolsi on UEFA A-valmentaja ja hän on suorittanut Tanskassa urheilujohtamisen yliopistotutkinnon. Kolsi aloittaa työt Gnistanissa 1.12.2019.

Gnistanin valmennuspäällikön roolissa Kolsi vastaa seuran junioritoiminnan kehittämisestä yhdessä urheilutoimenjohtaja Roberto Nuccion kanssa. Toimenkuvaan kuuluu muun muassa valmentajien kouluttaminen, kyky- ja talenttitoiminta sekä valmennuslinjan kehittäminen. Junioripuolella Kolsi ottaa myös vastuuvalmentajan roolin poikien 05-syntyneiden joukkueessa.

– Hienoa saada Markon kaltainen ammattilainen mukaan organisaatioon. Hänellä on paljon relevanttia näkemystä ja osaamista junioritoiminnan kehittämisestä. Hän on erinomainen persoona, jonka kanssa työskentely tulee varmasti olemaan palkitsevaa. Odotamme seurassa jo kovasti yhteistyön alkua, kertoo Gnistanin urheilutoimenjohtaja Roberto Nuccio.

Kolsista samalla Gnistan Oy:n toimitusjohtaja

Kolsista tulee myös toimitusjohtaja IF Gnistan Oy:n, jonka tarkoituksena on jatkossa hallinnoida miesten- ja naisten edustusjoukkueiden toimintaa. Kolsin lisäksi yhtiöön on palkattu täysiaikainen markkinointi- ja viestintäpäällikkö. Tiimiä täydennetään vielä myyntipäälliköllä, jonka osalta on hakuprosessi käynnissä.

– Edustustoiminta alkaa olemaan kooltaan niin isoa toimintaa, että sen ylläpito yhdistyksen sisällä ei ole toiminnan kehittämisen kannalta järkevää ja tämän vuoksi olemme päättäneet tutkia mahdollisuutta siirtää edustustoiminta osakeyhtiöön. IF Gnistan Oy on yhdistyksen tytäryhtiö ja yhtiöittämisellä ei ole mitään vaikutusta seuran jokapäiväisen toimintaan, toteaa IF Gnistan Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja nykyinen miesten edustusjoukkueen manageri Antti Uusitalo.

– Hienoa saada Markon kaltainen ammattilainen kehittämään myös edustusjoukkueiden toimintaa. Vaikka Marko ottaa operatiivisen vastuun edustustoiminnasta, niin en ole itse lähdössä minnekään, sillä jatkan yhtiön hallituksen puheenjohtajana, Uusitalo päättää.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.