Hertzin otteluraportti: Gnistan murskasi Jazzin


Gnistan vankisti asemiaan Kakkosen B-lohkon kärjessä, kun joukkue kaatoi FC Jazzin Oulunkylän Mustapekka Areenalla. Ottelu oli hyvin Gnistanin hallussa alusta lähtien, mutta joukkueen ketsuppipullo aukesi kunnolla vasta viimeisillä minuuteilla.
Gnistan sai otteluun erinomaisen alun, kun heti kuudennella peliminuutilla Jesse Ahonen pääsi laukomaan isännät johtoon maalinedustalta. Muutamaa minuuttia myöhemmin Mikko Pitkänen oli lähellä päästä lisäämään Gnistanin johtoa Ahosen antamasta kulmapotkusta, mutta yritys meni niukasti ohi.
Kotijoukkue Gnistan lisäsi johtoaan ottelun 25. peliminuutilla. Zakaria Kibona teki erinomaisen nousun rangaistusalueelle ja tarjoili Tuomas Mustoselle, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin. Vain hetki tämän jälkeen Gnistan oli lisätä johtoon, kun Jesse Ahonen pääsi puskemaan Joonas Salmen tarkasta keskityksestä. Vierasjoukkue Jazzin onneksi Ahosen pusku suuntautui kuitenkin yli maalin. Ennen ensimmäisen jakson loppua Jazzin Nicolas Gomez pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta Gnistan-vahti Aatu Hakala poimi päin suuntautuneen laukauksen.
Porilaiset olivat päästä peliin mukaan heti toisen jakson alussa, kun Tobias Laaksosen laukaus pomppi Gnistanin puolustuksen sekä yläriman kautta yli maalin. Muutoin Gnistan piti vieraat pois maalipaikoilta ja jakso eteni pitkälti isäntien komennossa.
Pitkään näytti siltä, että enempää maaleja ottelussa ei nähdä, mutta 81. peliminuutilla ketsuppipullo aukesi kunnolla, kun Tuomas Mustonen ja Zakaria Kibona heiluttivat vieraiden maaliverkkoa. Myös Jazz sai maalitilinsä, kun Benjamin Tuovinen laukoi kaukaa pallon ohi Aatu Hakalan. Ottelun lopussa Jesse Ahonen kaunisteli loppulukemiksi 5-1.
Päävalmentaja Roberto Nuccio oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen sekä korosti keskittymistä ottelun jälkeen.
– Pelillisesti tämä ei ollut meidän parhaita pelejä, mutta olen tyytyväinen maaleihin, mitä teimme. Tällä hetkellä meidän keskittyminen on seuraavissa otteluissa ja on hyvä ajatella, että seuraava peli on aina tärkein juttu. Kiitos paljon pelaajille, sillä he antoivat tänään kaikkensa. Jesse Ahosen esitys oli erinomainen, kiitteli Nuccio.
Gnistanin kokoonpano: Hakala, Salmi (83′ Aaltonen), Hieta, Pitkänen (68′ Kuusijärvi), Ndiaye, Wakui, Thurling, Faal (76′ Zolameso), Ahonen, Mustonen, Kibona
Gnistan – FC Jazz 5-1 (2-0)
Maalit:
Gnistan: 6’, 89’Ahonen, 25’, 81’ Mustonen, 85’ Kibona
FC Jazz: 87′ Tuovinen
Yleisömäärä: 302

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.