Hertzin otteluennakko: Gnistan saa vieraakseen FC Jazzin lauantaina


Komean voiton kärkikamppailusta viime viikolla napannut Gnistan pyrkii vankistamaan sarjajohtoaan lauantaina FC Jazzin kustannuksella. Kello 15:00 alkavan ottelun ennakkoliput myy Tiketti.
Gnistan lähtee otteluun erinomaisista asetelmista, sillä viime kierroksen myönteisten tulosten johdosta Kipinän sarjajohto venyi jo 12 pisteeseen. Gnistan sai Ilves/2:ta vastaan ketsuppipullon kunnolla auki takoen taululle komeat voittolukemat 1-7.  Puoliajalle siirryttiin tasaisen avausjakson päätteeksi Kipinän johtaessa 1-2 Zakaria Kibonan ja Pauli Kuusijärven vastattua joukkueen osumista. Ottelu ratkesi toisen puoliajan alkupuolella Tuomas Mustosen ja Kibonan iskettyä nopeaan tahtiin kaksi osumaa. Vapautuneesti pelannut Gnistan kaunisteli lukemia vielä hattutemppunsa täydentäneen Kibonan, Gullit Zolameson sekä Patrick Aaltosen osumilla.
Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa toukokuun alussa Gnistan haki näyttävän 0-4-voiton Porista. Sarjan avausotteluaan pelannut Kipinä ratkaisi touhun käytännössä jo ensimmäisellä puoliajalla Cherif Ndiayen, Aleksander Akbarin sekä myös toisella jaksolla kertaalleen osuneen Joonas Salmen osumien myötä.
Epätasaisen kauden pelannut FC Jazz majailee tällä hetkellä sarjataulukon kahdeksannella tilalla. Haaveet kärkisijoista ovat Seth Abladen suojateilta jo karanneet, mutta ylempään jatkosarjaan oikeuttava neljäs tila on ainoastaan neljän pisteen päässä. Putoamisviiva on jäänyt turvallisen kahdeksan pisteen päähän, joten porilaiset voivat lähteä sarjakauden päättäviin kolmeen otteluunsa paineettomasti. Viimeisimmässä ottelussaan Jazz kärsi kolmannen tappion neljässä ottelussa taivuttuaan Pallo-Iiroilla kotonaan lukemin 0-2.
Porilaisten kauden valopilkku on 11 osumaa iskenyt Jussi Aalto, joka siirtyi toukokuun alussa naapurikaupungin Pallo-Iiroista Jazzin riveihin kauden ollessa jo täydessä käynnissä. B-lohkon maalipörssin kärkipaikkaa pitävä Aalto joutuu kuitenkin huilaamaan ensi lauantain ottelun korttitilin täyttymisen vuoksi. Aallon ohella maaliahneet hyökkäyspään pelaajat Nicolas Gomes sekä Juho Lehtonen ovat olleet punapaitojen kulmakiviä. Tehokkaan hyökkäyspään vastapainoksi puolustuspään ongelmat ovat vaivanneet porilaisia läpi kauden, jonka vuoksi Jazzin peleissä verkko on heilunut tiuhaan molemmissa päissä kenttää. Selkeä ykkösmaalivahti on ollut haussa läpi kauden, jonka lisäksi puolustuspään merkittävät poissaolot ovat vaikuttaneet negatiivisesti Jazzin kauden toisen puoliskon otteisiin.
Gnistanin mediatiimi kyseli Tuomas Mustosen ajatuksia lauantain pelistä eilisten joukkueharjoitusten yhteydessä.
– Tämän viikon aikana olemme miettineet kauden päätösreissua sekä saunaillan ajankohtaa, mutta toki myös käyneet läpi Jazzia ja sen vahvuuksia. Treeneissä on ollut vähän kylmä ja vettä satanut, mutta toisaalta mitä väliä sillä on. Meininki on ollut hyvä ja Ilekin (Ilmari Hieta) on alkanut heittämään tarinaa koko aika enemmän. Pyrimme pelaamaan samalla tavalla kuin vieraissa. Jotenkin tuntuu, että emme ole saaneet kotona samanlaista flow’ta ja rentoutta päälle kuin vieraissa. Ja nyt siis puhun matseista, kertoi Mustonen pilke silmäkulmassa.
Mustapekka Areenan Gnistan Bar ovensa tunti ennen ottelu alkamista. Katsojan ABC:n löydät puolestaan tästä.

Nämä saattavat kiinnostaa

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.