Otteluraportti: Gnistan haki pisteet Tampereelta


Gnistan jatkoi hyviä otteitaan tämän kauden Kakkosessa, kun joukkue kaatoi Tampere Unitedin komeasti lukemin 0-3. Gnistan oli joukkueista vahvempi ja ratkaisi käytännössä voiton jo ensimmäisellä jaksolla.
Pyynikin kentällä pelattu ottelu alkoi melko tasaisesti. Ensimmäisen 20 minuutin aikana molemmat joukkueet saivat muutamia erikoistilanteita, mutta näistä osumia ei syntynyt. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Gnistanin Zakaria Kibona, joka pääsi puskemaan lähietäisyydeltä Aleksander Akbarin antamasta kulmapotkusta, mutta yritys painui yli isäntien maalin.
Pelin edetessä Gnistanin kone alkoi pikku hiljaa lämpiämään. Muutama minuutti jakson puolivälin jälkeen Gnistanille tuomittiin vapaapotku noin 20 metristä. Pallon taakse asettui Aleksander Akbar, joka ampui upeasti pelivälineen ohi TamU-vahti Elias Alasen. Muutamaa minuuttia myöhemmin laitapuolustaja Ilmari Hieta laukoi terävän vedon tolppaan, josta pallo kimposi Gnistan-hyökkääjä Zakaria Kibonalle, jolla oli helppo työ lisätä joukkueensa johtoa. Kotijoukkue Tampere United oli päästä peliin mukaan noin kymmenen minuuttia ennen jakson loppua, kun Omar Khary pääsi laukomaan läheltä, mutta varmasti Gnistan-maalilla pelannut Aatu Hakala torjui laukauksen. Puoliajalle lähdettiin oulunkyläläisten 0-2-johdossa.
Gnistan oli saada toiselle jaksolle unelma-alun, kun Zakaria Kibona ennätti vapaapotkusta tulleeseen paluupalloon. Kibona oli kuitenkin tilanteessa pienessä kulmassa ja isäntien maalivahti Elias Alanen onnistui peittämään laukauksen kulmapotkuksi. TamU sai toisen puoliajan aikana muutamia mahdollisuuksia tulla peliin mukaan. Ensimmäinen näistä siunaantui Niko Äkräkselle, joka pääsi puskemaan kulmapotkun jälkeen aivan maalin edestä, mutta yritys meni yli Gnistan-maalin ylärimaa hipoen. Vartti ennen jakson loppua tamperelaisten hyökkääjä Topi Järvi karkasi läpiajoon, mutta tilanteessa hyvin vastaan tullut Aatu Hakala torjui miehen laukauksen kulmapotkuksi.
Myös Gnistanilla oli jakson aikana muutamia maukkaita paikkoja, joista suurin osa muodostui oikean laidan puolelta. Lopullinen ratkaisu nähtiin kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Tuomas Mustonen laukoi tarkasti pallon tamperelaisten maalin etukulmaan. Näin ollen tärkeät vieraspisteet matkasivat Gnistanin mukaan maalein 0-3.
Gnistanin päävalmentaja Roberto Nuccion mielestä ottelu ei ollut Gnistanin parhaita tämän kauden aikana.
– Tämä ei ollut yksi meidän parhaimmista peleistä, mutta kuitenkin loimme monta maalintekopaikkaa. Vastustajalla oli toisella jaksolla hetki, jolloin he pystyivät antamaan painetta meidän maalille. Peli oli kokonaisuudessaan kuitenkin hyvin meidän hallinnassa. Minulle oli loistava yllätys, että kotijoukkueen kannattajat kannustivat omiaan alusta loppuun asti tulostaulun lukemista huolimatta. Tätä pitäisi olla enemmän, kertoo Nuccio.
Gnistanin kokoonpano: Hakala, Hieta, Kuusijärvi(81’ Tuittu), Ndiaye, Aaltonen, Wakui, Thurling(78’ Tiihonen), Akbar, Kaijasilta(68’ Faal), Mustonen, Kibona
Gnistanin kausi jatkuu ensi viikon lauantaina, kun joukkue saa vieraakseen Pallo-Iirot Mustapekka Areenalle. Ottelu alkaa klo 17.00.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.