Otteluraportti: FC Espoo ja Gnistan pistejakoon

FC Espoo ja Gnistan tasasivat pisteet vauhdikkaassa Kakkosen B-lohkon kamppailussa. Gnistanilla oli jälleen omat mahdollisuutensa napata täydet pisteet mukaansa, mutta ainoastaan Pekka Sihvola onnistui maalinteossa.

Gnistanin hallitsemien alkuminuuttien paras maalipaikka siunaantui rangaistusalueen rajalta laukomaan päässeelle Hidetoshi Wakuille, mutta isäntien maalivahti Heikki Louhivaara onnistui venyttämään näppinsä alakulmaan suuntautuneen laukauksen tielle. Vain muutamia minuutteja myöhemmin Saloum Faalin noin 18 metristä laukoma vapaapotku painui vain hieman ohi takatolpan.
Koko ottelun vaarallisiin vastaiskuihin keskittyneen FC Espoon paras mahdollisuus siunaantui Gnistan-puolustajan virheen seurauksena puolittaiseen läpiajoon karanneelle Valdrin Rashicalle, mutta Gnistan selvisi tilanteesta säikähdyksellä.
Gnistanille tarjoutui loistava mahdollisuus johtomaalin iskemiseen isäntien puolustajan rikottua rangaistusalueelle murtautunutta Ilmari Hietaa. Tilannetta seuranneen rangaistuspotkun Tuomas Mustonen ampui kuitenkin reilusti yli maalin.
Puoliajan loppupuoliskolla molemmilla oli vielä paikkansa avausmaalin tekoon. Lähimmäksi pääsi FC Espoon Rashica nopean vastaiskun päätteeksi, mutta Aatu Hakala onnistui selvittämään pienestä kulmasta lähteneen laukauksen.
Toisella puoliajalla pelin kuva säilyi muuttumattomana. Gnistan pyrki hallitsemaan palloa FC Espoon satsatessa vauhdikkaisiin vastaiskuihin. Ottelun avausmaalia pääsi juhlimaan vierailija Gnistan 55 minuutin pelin jälkeen. Ensin Wakui antoi oivaltavan nopean vapaapotkun linjan taakse, mutta Pekka Sihvolan pusku suuntautui hieman liian keskelle ja Louhivaara torjui pallon kulmaksi. Seuranneesta kulmapotkusta Sihvola ei enää erehtynyt, vaan puski komeasti Aleksander Akbarin etutolpalle suuntautuneen tarjoilun takakulmaan.
Tappioasemaan joutuneen FC Espoon aiempaa vahvempi satsaus hyökkäyspeliin sai palkintonsa 63 peliminuutilla. Valdrin Rashica iski yhden kauden komeimmista osumista laukomalla vapaapotkun noin 30 metristä voimalla aivan yläkulmaan.
Gnistan otti takaiskusta suivaantuneena pelin halliintaansa, mutta lupaavan näköiset hyökkäykset päättyivät kerta toisensa jälkeen tuloksettomina. Lähimmäksi pääsi ylärimaan puskenut Cherif Ndiaye, jonka päähän pallo päätyi Aleksander Akbarin vapaapotkukeskityksen tuloksena.
FC Espoon Kastriot Kastratille siunaantui isäntien paras sauma voittomaalin tekemiseen, mutta hyvin tilanteen lukenut Aatu Hakala pelasti vastaantulollaan tilanteen.
Yliajalla Ilmari Hieta onnistui jälleen murtautumaan rangaistusalueelle, mutta matala laukaus painui ainoastaan sivuverkkoon.
FC Espoo – Gnistan 1-1 (0-0)
Maalit:
FC Espoo: 64′ Rashica
Gnistan: 55′ Sihvola
Gnistan: Hakala, Hieta, Ndiaye, Kuusijärvi, Faal, Thurling, Wakui, Akbar, Zolameso(71′ Kibona), Mustonen(84′ Tiihonen), Sihvola

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.