Otteluennakko: Gnistan matkaa Leppävaaraan FC Espoon vieraaksi

Viime perjantain ottelussaan tasapeliin jäänyt Gnistan jatkaa pelejään torstaina vierasottelulla FC Espoota vastaan. Ottelu potkaistaan käyntiin Leppävaaran stadionilla poikkeuksellisesti jo kello 18:00.

Edellisessä ottelussaan Gnistan jäi 1-1 tasapeliin GrIFK:ta vastaan. Ottelua hallinnut Gnistan loi useita maalipaikkoja, mutta ainoastaan toisen puoliajan alkupuolella osunut Zakaria Kibona onnistui maalinteossa. Hyvin mukana sinnitellyt Grankulla IFK onnistui lopulta nappaamaan itselleen arvokkaan pisteen Petter Meyerin iskemän tasoitusosuman turvin.
Kesäkuun alkupuolella käyty joukkueiden aikaisempi kohtaaminen kääntyi värikkäiden vaiheiden jälkeen Gnistanin eduksi lukemin 3-2. Vahvasti aloittanut FC Espoo karkasi jo kahden maalin karkumatkalle, mutta puoliajan lopussa samasta tilanteesta otetut kaksi punaista korttia käänsivät kamppailun Gnistanille. Toista jaksoa täydellisesti hallinnut Gnistan nousi voittoon Tuomas Mustosen yhden sekä Aleksander Akbarin kahden osuman turvin.
Vaihtelevan kauden pelanneet Ilir Zenelin suojatit majailevat tällä hetkellä sarjataulukon neljännellä tilalla. Komeasti viidellä tappiottomalla ottelulla aloittanut FC Espoo roikkui pitkään sarjan kärkikahinoissa, mutta kesäkuun viidestä ottelusta kärsityt neljä tappiota pudottivat espoolaiset kärjen vauhdista. Viimeisimmässä ottelussaan FC Espoo nappasi toisen voittonsa putkeen kaatamalla Pallo-Iirot vieraissa lukemin 1-2.
Espoolaisten paras maalintekijä on kuudesti viimeistellyt hyökkääjä Kastriot Kastrati. Hänen lisäkseen espoolaisten avainhahmoja ovat olleet muun muassa hyökkääjä Samuli Heiska, kapteeninnauhaa kantava keskikenttäpelaaja Riku Heinonen sekä toppari Viljami Isotalo.
FC Espoo koki elokuussa pahan menetyksen, kun sinipaitojen avainhahmoihin kuulunut Altin Zeqiri siirtyi FC Lahden riveihin. Hänen lisäkseen lupaava maalivahti Joona Tiainen siirtyi lainasopimuksen päätyttyä takaisin FC Lahteen.
Edellisessä FC Espoo-ottelussa rangaistuspotkusta maalin iskenyt Tuomas Mustonen painottaa, että kuumasta pelistä huolimatta pään on pysyttävä kylmänä.
– Oltiin viimeksi Espoota vastaan vähän myös onnekkaita kun vastustaja sai pari ulosajoa. Toisaalta myös kypsästi hoidettiin homma sitten maaliin. Huomenna varmasti kuuma peli taas tiedossa, kuten jo talvella treenipelissä ja kevään sarjamatsissakin. Täytyy pitää pää kylmänä, keskittyä positiivisesti omaan joukkueeseen ja yhteiseen tekemiseen. Paineet ovat ehkä meillä, mutta toisaalta niitä varten me tätä pelataan, joten nautitaan siitä että peleissä on paljon panosta.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.