Otteluennakko: Gnistan matkaa lauantaina Tampereelle


IF Gnistan ja Tampere United iskevät lauantaina yhteen Pyynikin urheilukentällä Kakkosen B-lohkon ottelussa. Kamppailu alkaa klo 17.00.
Gnistan kohtasi edellisellä kierroksella Honka Akatemian Oulunkylän Mustapekka Areenalla. Varsinkin ottelun toisella jaksolla Gnistan oli kuskin paikalla ja loi runsaasti maalipaikkoja, mutta joukkueen viimeistely ontui pahemman kerran. Muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua Hongalle tuomittiin rangaistuspotku, jonka sijoitti varmasti maalin toppari Matias Viitanen. Gnistan ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan minuuttia myöhemmin Pekka Sihvola ohjasi Noah Kaijasillan matalan keskityksen espoolaisten maaliin ja pisteet tasattiin lukemin 1-1.
Gnistan ja Tampere United pelasivat ensimmäisen keskinäisen ottelun toukokuussa Mustapekka Areenalla. Tuolloin kotijoukkue Gnistan oli vahvempi maalein lukemin 2-0 Jesse Ahosen ja Pekka Sihvolan maalien myötä.
Kuluva kausi on ollut Tampere Unitedille haastava. Lauantain otteluun lähdettäessä joukkue majailee Kakkosen B-lohkon viimeisellä sijalla. Erityisesti alkukausi oli tamperelaisille todella vaikea, sillä ensimmäisestä kahdeksasta ottelusta United hävisi peräti seitsemän. Viime viikkoina joukkue on parantunut tuloskuntoaan hienoisesti, sillä viidestä edellisestä ottelusta United on voittanut yhden ja pelannut kahdesti tasan. Edellisellä kierroksella United kärsi vierastappion Rauman Pallo-Iiroille lukemin 3-0.
Tamperelaisten paras maalintekijä kuluvan kauden aikana on ollut kolmesti osunut hyökkääjä Haris Ibrahimovic, joka siirtyi talvella sinipaitojen riveihin HIFK:n organisaatiosta. Nuori hyökkääjä on kärsinyt viime viikkoina loukkaantumisista, joten hänen pelaaminen lauantain ottelussa on epävarmaa. Putoamistaistelussa mukana oleva tamperelaisryhmä vahvisti rivejään heinäkuun alussa hyökkääjä Topi Järvellä, joka aloitti kauden 2019 Ykkösessä pelaavan TPV:n riveissä. Järven ura Unitedissa sai lentävän lähdön, kun mies hän viimeisteli maalin heti debyytissään GrIFK:ta vastaan. Puolustaja Jari Nikkilä liittyi TPV:stä joukkueen harjoitusvahvuuteen viime viikolla ja United tiedotti tänään miehen loppukauden mittaisesta lainasopimuksesta. Nikkilä on siis luultavasti huomenna TamU:n kokoonpanossa.
TamU-luotsi Mourad Seddiki uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin lauantaina.
– He ovat huippujoukkue. Nimekkäitä ja kokeneita pelaajia, joita vastaan ensimmäisessä ottelussa olimme vaikeuksissa. Huomenna on kuitenkin edessä erilainen peli sekä olosuhteet. Uskon, että kotona voimme tehdä pelin vaikeaksi Gnistanille, kertoo Seddiki.
Gnistan-hyökkääjä Tuomas Mustonen on pelannut viime otteluista muutamassa laitalinkkinä. Hieman vieraammalla pelipaikalla pelaaminen ei ole Mustosta haitannut.
– Tosi kiva, että olen päässyt pelaamaan laidassa ja olen saanut sieltä luotua muutamia hyviä paikkoja kavereille sekä yrittänyt hoitaa puolustusvelvoitteet oikein. Viime peli kärkenä oli itselleni toiveita herättelevä, sillä pääsin yhä maalipaikoille, joten ei ole taito täysin unohtunut. Viimeistely itsellä ja joukkueella on ollut tukkoista muutamissa peleissä tällä kaudella, mutta sitä sekä koko joukkueen pelaamista on tarkoitus parantaa, kertoo Mustonen.
Gnistan oli selkeästi vahvempi joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta tälle Mustonen ei halua antaa liikaa painoarvoa.
 – Ensimmäinen peli oli meidän hallussa ja olisimme voineet tehdä enemmän maaleja. Ainakin minulla oli hyviä paikkoja. Toisaalta mitä väliä sillä enää on, sillä lauantaina edessä uusi kamppailu, jossa joudumme varmasti tiukoille. Yritetään pelata kypsä vieraspeli ja raapia täydet pisteet mukaan, mies päättää.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.