Otteluennakko: Gnistan isännöi Pallo-Iiroja lauantaina


Komean voiton Tampereelta napannut Gnistan pyrkii jatkamaan voittojen tiellä Pallo-Iiroja vastaan. Lauantaina kello 17:00 alkavan ottelun ennakkoliput myy Tiketti. Alle 18-vuotiaat pääsevät otteluun veloituksetta.
Gnistan nappasi edellisellä sarjakierroksella komean vierasvoiton Tampere Unitedista lukemin 0-3. Alusta loppuun vieraiden hallinnassa edenneen ottelun osumista vastasivat Aleksander Akbar, Zakaria Kibona sekä Tuomas Mustonen. Lauantain voittoisa ottelu oli Gnistanille Kakkosessa jo 12. peräkkäinen ilman tappiota. Tappiottoman putken turvin Kipinä on karannut lohkonsa kärjessä jo yhdeksän pisteen karkumatkalle.
Gnistanin ja Pallo-Iirojen kauden ensimmäinen kohtaaminen oli Kipinän näytöstä, sillä joukkue nappasi kotimatkalle pisteet komeasti 0-3. Toukokuun lopussa Raumalla käydyn kamppailun osumista vastasivat toisella puoliajalla osuneet Pekka Sihvola, Joonas Salmi sekä Tuomas Mustonen.
Kuluvaksi kaudeksi Kakkoseen nousseen Pallo-Iirojen kausi on sujunut toistaiseksi varsin myönteisissä merkeissä. Alkukaudesta napatut kolme vierasvoittoa KäPa:n, Tampere Unitedin ja FC Espoon kustannuksella loi hyvät pohjat sarjanousijan kaudelle. Alkukauden vahvojen vierasesitysten jälkeen raumalaisten pistetahti on tasaantunut, mutta vain viisi tappiota kokenut Pallo-Iirot majailee tasaisessa sarjassa kahdeksannella tilalla. Viimeisimmässä ottelussaan Pallo-Iirot jäi kotonaan 0-0-tasapeliin Grankulla IFK:a vastaan. Kyseessä oli keltapaitojen neljäs tasapeli kuuteen otteluun. Raumalaiset ovat vahvistaneet rivejään useamalla pelaajalla heinäkuussa auenneen kansainvälisen siirtoikkunan aikana. Portsmouth’n organisaatiosta Raumalla saapuivat James Whiting ja Oscar Johnston, jotka vahvistavat raitapaitoja loppukauden mittaisilla sopimuksilla. Heidän lisäkseen Pallo-Iirot täydensi miehistöään TPS:stä Raumalle siirtyneellä Otto Schultzilla sekä MuSasta loppukauden mittaisilla lainasopimuksilla saapuneilla Waltteri Riihimäellä ja Aleksi Leppäsellä.
Vahvistusten lisäksi tärkeässä roolissa ovat keskikentällä häärivät nuorten maajoukkuekokemustakin omaava Erik Mirel sekä kapteeninnauhaa kantava kokenut Eetu Kaipio. Lauantain ottelussa Pallo-Iirot joutuu tulemaan toimeen ilman luottotoppariaan Valtteri Veijasta, joka on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi.
Pallo-Iirojen riveistä ei ole tällä kaudella löytynyt yhtä maalitykkiä ylitse muiden, sillä raumalaisten tehokkaimmat viimeistelijät ovat Erik Mirel sekä puolustaja Topias Silvennoinen kolmella osumallaan. Heidän lisäkseen peräti kahdeksan muuta pelaajaa on merkkauttanut nimensä maalitilastoihin. Pallo-iirojen päävalmentaja on englantilainen Scott Green.
Gnistanin keskikenttäpelaaja Benjamin Thurling odottaa ottelusta tiukkaa taistoa.
– Pallo-Iirot ovat vain yhden pisteen päässä jatkosarjapaikasta, joten he varmasti tekevät kaikkensa, jotta saavat raavittua pisteitä meiltä.  Kova peli tulossa, mutta uskon meidän luovan maalipaikkoja lauantaina ja sitä kautta saamme osumia aikaiseksi, kertoo Thurling.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.