Forenomin otteluennakko: Gnistan saa vieraita Kauniaisista


Gnistan lähtee metsästämään kolmatta peräkkäistä voittoaan perjantaina Grankulla IFK:ta vastaan. Kello 18:30 käyntiin potkaistavan ottelun ennakkoliput myy Tiketti.
Viimeisimmässä ottelussaan Gnistan kaatoi Pallo-Iirot lukemin 3-1. Terävästi ottelun aloittanut Gnistan karkasi Zakaria Kibonan ja Hidetoshi Wakuin maaleilla jo kahden maalin karkumatkalle ottelun vanhettua vain 10 minuuttia. Pallo-Iirojen kavennettua siirsi rangaistuspotkusta osunut Tuomas Mustonen Kipinän jälleen kahden maalin johtoon. Maalittomalla toisella puoliajalla Gnistan suojeli johtoaan maltilla pitäen vastustajan pois laadukkailta maalipaikoilta.
Kesäkuun alussa käydyssä joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa pisteet lähtivät Kauniaisista Kipinän matkaan 1-3 voiton myötä. Kipinän osumista vastasivat ensimmäisellä puoliajalla tasoitusosuman laukonut Zakaria Kibona ja toisella puoliajalla osuneet Aleksander Akbar sekä Saloum Faal.
Sarjan kärkikahinoihin ennustetun Grankulla IFK:n kausi on toistaiseksi ollut vaikea. Sarjan hännilläkin käväissyt joukkue päätti erottaa valmentaja Kimmo Kantolan tehtävästään kesäkuun lopussa. Valmennustehtävät otti haltuunsa aiemmin seuran juniorivalmentajana toiminut Leif Grandell sekä Kauniaisiin paluun tehnyt Mark Soutar. Heidän johdollaan Grankulla IFK on onnistunut oikaisemaan kurssinsa positiivisempaan suuntaan. Viimeisimmässä ottelussaan vihreäpaidat pelasivat jo viidennen tappiottoman ottelunsa peräkkäin kaatamalla kotonaan KäPan lukemin 2-0.Kohentuneiden otteidensa myötä GrIFK on onnistunut nousemaan putoamisviivan paremmalle puolelle majaillen sarjan kymmenentenä 14 pisteellään. Perjantain vierailla on ollut kuluvalla kaudella erityisesti hankaluuksia vieraspeleissään, joista saldona on neljä tappiota sekä ainoastaan yksi voitto.
GrIFK vahvisti heinäkuussa rivejään paluumuuttaja Jonas Britschgillä, joka kuuluupelaamisen ohessa myös joukkueen apuvalmentajana. Kokeneen Britschgin paluu on ollut toistaiseksi tehokas, sillä hän on iskenyt jo kaksi osumaa pelaamissaan neljässä kamppailussa. Vihreäpaitojen paras maalintekijä on kärkäs laitahyökkääjä Samuel Langhoff neljällä osumallaan. Lisäksi pitkäaikainen seuraikoni Petter Meyer on jälleen ollut yksi joukkueensa avainhahmoista kolmen tehdyn osuman myötä. Heidän lisäkseen merkittävässä roolissa GrIFK:n säilymistaistelussa ovat muun muassa jo pitkään seuraa edustaneet keskikenttäpelaaja Janne Törmänen sekä hyökkääjä Daniel Langhoff.
Gnistan-hyökkääjä Pekka Sihvola lähtee innolla kohti huomista peliä.
– Tässä sarjassa ei ole ennakkoon helppoja pelejä, joten tämä on tärkeää pitää mielessä huomenna. Granilta löytyy kokeneita pelaajia, jotka osaavat kyllä pelata. Edellisessä kohtaamisessamme heiltä loppui bensa toisella jaksolla, sillä saimme pidettyä riittävän kovaa tempoa yllä. Se on totta kai tavoitteena myös tällä kertaa ja se vaatii duunihaalarit niskaan sekä huolellisen keskittymisen. Itseltäni mennyt pari edellistä peliä hieman ohi henkilökohtaisten syiden takia, joten intoa on kuin pikkupojassa. Toivon, että saadaan vastustaja juoksemaan pallon perässä ja sitä kautta tiloja kentälle. Tavoitteena on myös, että joku meidän hyökkääjistä haastaa Mustosen viime ottelun tuuletuksen jollain omaperäisellä performanssilla, kertoo Sihvola.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.