Pauli Kuusijärvi on tyytyväinen Gnistanin alkukauteen -"Keskitytään vain seuraavaan otteluun"

Kuva: Niklas Günsberg

Talvella Gnistaniin palannut Pauli Kuusijärvi on ollut joukkueensa avainpelaajia kuluvan kauden aikana, sillä hän on kirjauttanut peliminuutteja jokaisessa Kakkosen ottelussa. Kokenut toppari näkee Gnistanin alkukauden sujuneen hyvin, mutta painottaa, että liikaan tyytyväisyyteen ei ole varaa.
Pauli Kuusijärvi palasi Gnistanin riveihin täksi kaudeksi viiden HIFK:ssa vietetyn vuoden jälkeen, joiden aikana miehelle kertyi kaksi kautta Ykkösessä sekä kolme Veikkausliigassa. Gnistania viimeksi kaudella 2013 edustanut toppari kertoo vakuuttuneensa talven aika käytyjen keskustelujen johdosta Gnistanin nykytilasta sekä tavoitteista, jotka olivat merkittäviä syitä sopimuksen syntymiseen.
– Keskusteltuani Antti Uusitalon kanssa minulle jäi erittäin hyvä fiilis seuran suunnitelmista ja tavoitteista. Tunsin myös seuraa aiemmalta visiitiltä ja tietysti siksi oli helppo tulla ”tuttuun ympäristöön”. Uskoin, että Gnistanissa oli mahdollisuus kasata kova joukkue ja siinä on mielestäni onnistuttu kohtalaisen hyvin. Gnistan mahdollistaa hyvät olosuhteet harjoitella ammattimaisesti sekä tavoitteet, mihin olemme mielestäni sitoutuneet joukkueena, kertoo Kuusijärvi.
Puolustaja arvostaa myös pelaajien kohtelua Gnistanissa.
– Gnistan on pelaajan kannalta hyvä paikka. Olen nähnyt muutamalla eri tyylillä vedettyjä seuroja Suomessa ja täällä on aina pidetty kiinni sovitusta, mikä on totta kai erittäin tärkeää.
Kuluva kausi on Kuusijärvelle uransa toinen Kakkosessa. Edellisen kerran mies pelasi kyseisellä sarjatasolla juuri Gnistanin riveissä kaudella 2013. Aika on osittain pyyhkinyt muistoja paljon nähneen topparin mielestä, mutta siitä huolimatta hän näkee sarjan nykytilan hyväksi.
– Vaikea arvioida tarkalleen, koska suurin muutos tuntuu olevan oma kokemus. Aiemmin muistelen Kakkosen koostuneen aavistuksen kokeneemmista pelaajista, mutta nyt tuntuu, että sarja on pääsääntöisesti nuorempien pelaajien sarja. Totta kai on hyvä, että nuoret saavat tasaisen ja tiukan sarjan. Tämäkin on enemmän mututuntumaa, mutta mielestäni sarjassa pelataan kilpailullisemmin aiempaan verrattuna.
Kohti loppukautta
Gnistanin tekeminen pelikentällä on ollut vakuuttavaa tämän kauden aikana, sillä kahdestatoista Kakkosen ottelusta joukkue on voittanut 10. Kesän kohokohtiin lukeutuu myös Kakkosen Cupin finaali, jossa Kipinä kaatoi JS Herculesin lukemin 1-0. Kuusijärvi on tyytyväinen joukkueensa esityksiin, mutta kovasta tuloskunnosta huolimatta hän löytää parannettavaa.
– Jos ennen kauden alkua minulta olisi kysytty, että otanko vastaan 12 pelin jälkeen 10 voittoa, tasurin, yhden tappion ja lohkon piikkipaikan, niin olisin totta kai olisin sanonut kyllä. Pari kertaa olisimme voineet sinetöidä ottelun aiemmin, sillä olemme antaneet vastustajien tulla mukaan kamppailuun. Vastapainoksi olemme kääntäneet pari todella ikävää tappioasemaa voitoksi. Tulokset ovat olleet jopa parempia, kuin meidän pelaaminen välillä. Uskoisin, että parannamme vielä.
Gnistanin kausi Kakkosessa ylitti puolenvälin viime lauantaina, kun joukkue haki vierasvoiton Kaarinasta lukemin 0-1. Kuusijärvi korostaa, että kautta on yhä paljon pelaamatta ja joukkue etenee peli kerrallaan eteenpäin.
– Mielestäni tähän mennessä kautta parhaimmat kohtaamamme joukkueet ovat olleet FC Espoo sekä SalPa. Ilves/2 oli meille myös vaikea vastustaja. KaaPo-peli oli tärkeä loppukautta ajatellen, mutta jos jotain olen vuosien varrella oppinut niin matsit ja sarjat pelataan loppuun asti, kunnes lihava rouva on laulanut. Kentällä ja pukukopissa keskitytään vain seuraavaan otteluun, toppari päättää.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.