Otteluraportti: Gnistan jäi tasapeliin Honka Akatemiaa vastaan


Gnistan ja Honka Akatemia tarjosivat 490 katsojalle vauhdikkaan ja viihdyttävän koitoksen. Gnistanin hallinnasta huolimatta Honka Akatemia oli lähellä napata pisteet mukaansa, mutta Pekka Sihvolan tasoitusosuman myötä pisteet lopulta jaettiin.
Gnistan otti pelin haltuunsa alusta lähtien. Avausmaali oli lähellä 6. peliminuutilla, kun Pekka Sihvola oli lähellä napata pallon epävarmasti tilanteessa pelanneelta vieraiden maalivahti Rasmus Leislahdelta, mutta tilanne päättyi tuloksettomana pallo suuntautuessa maalin sijasta kohti sivurajaa. Ensimmäinen puoliaika edettiin pääasiassa Kipinän hallinnassa, mutta Leislahden vahvat otteet maalilla sekä Gnistanin tehottomuus maalipaikoissa piti lukemat maalittomina. Gnistanin korkea prässi teki vieraiden pelinrakennuksesta vaikeaa ja Honka Akatemia loi parhaat maalipaikkansa vastaiskujen kautta. Vasemmalla laidalla sähäkästi liikkunut Robbie Azodo loi vieraiden puoliajan parhaat tilanteet, mutta tiiviisti puolustanut Gnistan piti maalinsa puhtaana eikä Aatu Hakala joutunut venymään huippupelastuksiin.
Toisella puoliajalla Gnistan otti hapuilevan alun jälkeen pelin täydellisesti halliintaansa vieraiden vetäytyessä puolustusasemiin. Keltapaitojen johto-osuma oli todella lähellä jakson alussa Pauli Kuusijärven päästyä puskemaan Aleksander Akbarin keskityksestä kohti yläkulmaa, mutta Rasmus Lieslahti onnistui venyttämään kätensä pallon tielle. Vain muutama minuutti tästä Ilmari Hieta nousi vahvasti laukaisupaikkaan rangaistusalueen rajalle, mutta laukaus painui hiuksenhienosti yli maalin. Puoliajan edetessä Honka Akatemia vetäytyi puolustusasemiin entistäkin tiiviimmin, mutta Gnistanin painostus ei johtanut kuin tuhlattuihin maalipaikkoihin. Tuomas Mustoselle siunaantui 78. minuutilla loistopaikka johto-osuman iskemiseen, mutta noin 10 metristä suuntautunut matala laukaus painui hieman ohi takatolpan.
Puoliajan lopussa nähtiin dramatiikkaa Honka Akatemian saatua rangaistuspotku Gnistanin rangaistusalueella sattuneen käsivirheen seurauksena. Matias Viitanen laukoi pallon hallitusti verkkoon pelikellon näyttäessä 88. peliminuuttia. Gnistan vastasi nopeasti Pekka Sihvolan laukoessa läheltä pallon verkkoon Noah Kaijasillan mainiosta esityöstä. Yliajalla Gnistan jahtasi vahvasti voittomaalia, mutta vieraiden puolustus Rasmus Lieslahden johdolla kesti loppuun saakka.
Gnistanin päävalmentaja Roberto Nuccio ei ollut tyytyväinen ottelun lopputulokseen ja harmitteli joukkuetta vaivaavia loukkaantumisia.
– Peli oli aika tasainen ensimmäisellä jaksolla, mutta toisella jaksolla kamppailu oli selkeästi meidän ja loimme paljon paikkoja, joista olisi pitänyt tehdä maali. Meillä on ollut ongelmia loukkaantuneiden pelaajien kanssa varsinkin puolustusosastolla, sillä Richard Tiberi on ollut sivussa lähes kahden kuukauden ajan. Olemme joutuneet laittamaan kentälle pelaajia, jotka ovat kärsineet pienistä vaivoista. Tämä ei tietysti ole hyvä asia jatkoa ajatellen. Tänään oli yksi ylivoimainen pelaaja kentällä ja hän on Hidetoshi Wakui, joka antoi meille laatua sekä määrää monissa asioissa. Joskus peliä ei voi voittaa ja pitää ottaa tasapeli. Tänään olisimme voineet tehdä useita maaleja, mutta hyvä, että saimme edes yhden pisteen. Toki harmi, että se tuli tällä tavalla. Toivottavasti saamme pelaajia pian takaisin, kertoo Nuccio.
Gnistanin kokoonpano: Hakala, Salmi, Kuusijärvi, Ndiaye, Hieta, Thurling, Wakui, Tiihonen(62′ Kaijasilta), Akbar, Sihvola, Mustonen
Gnistan – Honka Akatemia 1-1 (0-0)
Maalit:
Gnistan: 89′ Sihvola
Honka Akatemia: 88′ Viitanen rp.
Yleisömäärä: 490

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.