Otteluennakko: Gnistan matkaa Kaarinaan lauantaina


Viime lauantaina niukan vierasvoiton napannut Gnistan lähtee metsästämään kärkitaiston kannalta merkityksellisiä pisteitä lauantaina Kaarinan Poikia vastaan. Ottelu potkaistaan käyntiin Kaarinan keskuskentällä kello 17:00.
Edellisessä ottelussaan Gnistan kaatoi hyvän vastuksen antaneen EPS:n lukemin 0-1. Gnistan oli kamppailussa niskan päällä, mutta vain Pekka Sihvola onnistui maalinteossa keltapaitojen riveistä. Voittonsa turvin Gnistan säilytti asemansa vankassa viiden pisteen sarjajohdossa Kaarinan Poikiin nähden, jonka vuoksi lauantaina on kärkitaistelun osalta tärkeitä sarjapisteitä jaossa.
Gnistan hakee lauantaina revanssia joukkueiden toukokuisesta kohtaamisesta, jossa KaaPo nappasi Oulunkylästä sarjapisteet mukaansa 1-2 lukemin. Jesse Ahosen osuman turvin Kipinä siirtyi puoliajalle maalin johdossa, mutta KaaPo käänsi koitoksen edukseen Pyry Tenhon ja Hans-Emil Honkasalon osumilla.
KaaPon sarjakausi on sujunut kotiotteluiden suhteen vakuuttavasti, sillä kuudessa kamppailussa keltapaitojen verkkoon ei ole tehty yhtään osumaa. Honka Akatemiaa ja FC Espoota vastaan pelattujen maalittomien tasapelien jälkeen KaaPo löi selvin lukemin Ilves/2:n, KäPan sekä Grankulla IFK:n. Viimeisimmässä ottelussaan KaaPo kaunisteli kotisaldoaan kaatamalla Pallo-Iirot lukemin 1-0.
Kaarinalaisten vierassaldo ei ole aivan yhtä vakuuttava, vaikka Oulunkylästä otetun vierasvoiton lisäksi KaaPo on onnistunut kaatamaan vieraissa SalPan ja EPS:n. Saldoa heikentävät tappiot Tampere Unitedia ja FC Jazzia vastaan. KaaPon paras maalintekijä kuluvan kauden aikana on ollut Hans-Emil Honkasalo viidellä osumallaan. Hänen takanaan keltapaitojen tehot ovat jakautuneet tasaisesti, sillä peräti yhdeksän pelaajaa on kirjauttanut nimensä maalitilastoihin. Honkasalon lisäksi KaaPon alkukauden ehdottomia avainpelaajia ovat olleet puolustaja Pyry Tenho, keskikentän Niklas Blomqvist ja Niklas Kuusio sekä kolme osumaa viimeistellyt Mikko Valtanen. KaaPo hankki viime viikolla kovan luokan vahvistuksen, kun Jukka-Pekka Tuomanen allekirjoitti loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen seuran kanssa. Useammalta kaudelta kokemusta Veikkausliigasta omaava Tuomanen ehti jo lopettaa uransa viime kauden päätteeksi, mutta paluu pelikentille tapahtui jo viime viikonloppuna, kun Tuomanen oli kaarinalaisten avauskokoonpanossa Pallo-Iiroja vastaan.
KaaPo-valmentaja Tomi Kivikoski jakaa kehuja lauantain vastustajalle.
– Gnistan on tämän sarjan huippujoukkue, joka on todella vahva oikeastaan jokaisella
osa-alueella. He ovat vahvoja kaksinkamppailuissa sekä juoksuvoimainen varsinkin
hyökkäyssuuntaan. Ovat myös erikoistilanteissa vaarallisia, kun on osaamista
sekä kokoa, kommentoi Kivikoski Gnistanille.
Kivikoski löytää myös syyt, miksi KaaPo on ollut niin vahva puolustuspelaamisessa kauden kotiotteluissaan.
– Olemme onnistuneet joukkueena puolustamaan omalla tavallamme todella
hyvin ja kurinalaisesti. Lisäksi maalivahtimme ovat tiukan paikan tullen
ottaneet ne tarvittavat torjunnat, mitä eteen on tullut. Olemme myös
onnistuneet pitämään paljon palloa itse, joka tietysti edesauttanut
puolustamistakin.
Gnistanin terveystilanne ottelun alla on tutunlainen, sillä sivussa ovat pitkään loukkaantuneina olleet Richard Tiberi, Elias Lappalainen sekä Jegor Pauk. Puolustaja Touko Laakkonen siirtyy puolestaan Käpylän Pallon riveihin lainasopimuksella.
Gnistan-puolustaja Ilmari Hieta kertoo joukkueensa valmistautumisen sujuneen hyvin.
– Olemme treenanneet nurmella koko viikon ja näin saaneet taas hyvää tuntumaa nurmialustaan. Lisäksi olemme käyneet läpi miten KaaPo pelaa sekä miten meidän pitää reagoida siihen. KaaPo on hyvä joukkue, sillä he puolustavat kurinalaisesti ja pelaavat myös taktisesti fiksusti. Viimeksi he tekivät meitä vastaan erikoistilanteista maalit, joten he ovat niissäkin vaarallisia, kertoo Hieta.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.