Otteluraportti: Gnistan nousi komeaan voittoon Salossa


Gnistan venytti voittoputkensa seitsemän ottelun mittaiseksi, kun keltapaidat hakivat vierasvoiton Salosta maalein 2-3. Voitto ei tullut helpolla ja ottelun ratkaisu nähtiin vasta lisäajalla.
Gnistan oli siirtyä johtoon heti ottelun toisella minuutilla, kun Joonas Salmi pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta pusku suuntautui yli kotijoukkue SalPa:n maalin. Ottelu ensimmäiset minuutit olivat muutoinkin melko vauhdikkaat, sillä molemmat joukkueet saivat luotua muutamia vaarallisia hyökkäyksiä, mutta viimeiset ratkaisut jättivät toivomisen varaa. Paras paikka avautui Gnistanin Jesse Ahoselle, joka pääsi laukomaan kahdesti rangaistusalueen rajalta, mutta yritykset pysähtyivät isäntien puolustukseen.
Kotijoukkue SalPa siirtyi 1-0-johtoon kamppailun 37. peliminuutilla, kun isäntien Kasper Tuomi riisti pallon keskialueella ja karkasi läpiajoon sijoittaen pelivälineen ohi Gnistan-vahti Aatu Hakalan. Osuman myötä tauolle lähdettiin salolaisten johdossa.
Toinen puoliaika alkoi Gnistanin hallinnalla, mutta tästä huolimatta SalPa lisäsi johtoaan 61. peliminuutilla, kun Kasperi Tuomi pääsi laukomaan illan toisen osumansa. Gnistan kavensi kuitenkin pelin muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Cherif Ndiaye laukoi pallon verkon perukoille kulmapotkun jälkitilanteesta. Tasoitusmaalia ei tarvinnut kauaa odotella, sillä 71. peliminuutilla Gullit Zolameso toimitti pallon sivulta annetusta vapaapotkusta Ndiaye’n päähän ja mies puski Gnistanin tasoihin.
Pitkään näytti siltä, että pisteet menevät jakoon maalein 2-2. Gnistan oli asiasta kuitenkin eri mieltä, sillä lisäajan ensimmäisellä minuutilla Zakaria Kibona puski pallon isäntien maaliin ja osuman myötä pisteet matkasivat Gnistanin mukana Oulunkylään.
Gnistan-valmentaja Roberto Nuccio oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen toisella puoliajalla sekä jakoi kehuja salolaisille.
– Aloitimme hyvin ensimmäiset kymmenen minuuttia ja meillä oli maalipaikkoja. Tämän jälkeen tuli esille, että pelaamme pitkästä aikaa nurmikentällä, joka oli vielä iso. Teimme helppoja virheitä ja yhdestä sellaisesta kaveri pääsi tekemään maalin. Toiselle jaksolla ottelu oli meidän hallussa ja meillä oli oikea asenne sekä mentaliteetti. Tämän lisäksi vaihdot onnistuivat hyvin. Näiden asioiden johdosta voitimme. SalPa oli hyvä nuori joukkue, joka liikkui erinomaisesti. He myös yrittivät pelata kivaa ja järkevää futista, kertoi Nuccio.
SalPa-IF Gnistan 2-3 (1-0)
Maalit:
SalPa: 37′, 61′ Tuomi
Gnistan: 67′, 71′ Ndiaye, 90′ Kibona

Gnistanin kokoonpano: Hakala, Salmi(74’ Aaltonen), Hieta(66’ Zolameso), Kuusijärvi, Ndiaye, Wakui, Thurling, Faal, Ahonen(79′ Mustonen), Sihvola, Kibona
Gnistanin kausi jatkuu ensi viikon tiistaina kotiottelulla Ilves/2:sta vastaan. Lauantaina on puolestaan luvassa todellista herkkua, kun Gnistan ja Käpylän Pallo iskevät yhteen Keski-Helsingin derbyssä. Liput otteluun myy Tiketti.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.