Otteluennakko: Gnistan ja Käpylän Pallo kohtaavat huomenna Keski-Helsingin derbyssä


Gnistan ja Käpylän Pallo iskevät lauantaina yhteen kauden ensimmäisessä Keski-Helsingin derbyssä, joka alkaa Mustapekka Areenalla klo 17.00. Suosittelemme saapumaan ajoissa paikan päälle, sillä otteluun odotetaan runsaasti yleisöä sekä ostamaan liput ennakkoon Tiketistä.
Gnistan lähtee kauden ensimmäiseen Keski-Helsingin derbyyn loistavista asetelmista, sillä joukkue on voittanut kahdeksan edellistä otteluaan. Kuluvan viikon tiistaina Gnistan kaatoi Ilves/2:n maalein 2-1. Tamperelaiset johtivat ottelua toisen jakson alussa, mutta Gnistan kiri voittoon lopussa Hidetoshi Wakuin ja Pauli Kuusijärven osumien myötä.
Käpylän Pallo lähtee derbyyn sarjataulukon 10. sijalta kahdeksan sarjapisteen turvin. Kuluvan kauden aikana joukkue on pelannut yhdeksän ottelua, joista se on napannut kaksi voittoa. Avausvoittonsa KäPa nappasi neljännellä kierroksella, kun joukkue kaatoi porilaisen FC Jazzin vierasottelussa maalein 0-1. Kesäkuun alussa käpyläläiset kaatoivat kotiottelussa Espoon Palloseuran samoin lukemin. Huomisen kamppailuun KäPa lähtee kolmen voitottoman ottelun putkessa. Edellisellä kierroksella mustapaidat kohtasivat putoamistaiston kannalta tärkeässä ottelussa Tampere Unitedin. Tasainen ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Maalinteko on ollut haastavaa KäPa:lle kuluvan kauden aikana, sillä yhdeksään otteluun joukkue on onnistunut tekemään vain kuusi maalia, mikä on vähiten koko lohkossa. Ongelmaa on paikannut kohtuullisen hyvin toiminut puolustus, sillä mustapaidat ovat päästäneet 14 maalia, mikä on seitsemänneksi vähiten 12 joukkueen lohkossa. Ei tule siis yllätyksenä, että KäPa:n ottelut ovat olleet koko lohkon vähämaalisimpia.
Käpyläläisten paras maalintekijä on ollut Chinedu Akuvuo, joka on viimeistellyt kolme maalia kahdeksassa pelaamassaan ottelussa. Joukkueen ykkösmaalivahtina on toiminut Paavo Valakari, mutta torjuntavastuuta kauden 2019 ovat saaneet myös Simo Partinen sekä vasta 18-vuotias Axel Munck.
KäPa-valmentaja Kalle Vasse nostaa huomisen derbyn kauden isojen pelien joukkoon.
– Derby on iso peli joukkueelle. Molemmissa joukkueissa on paljon toisilleen tuttuja pelaajia, jotka haluavat voittaa ottelun. Toivottavasi paikalle saapuu paljon katsojia, koska kamppailussa nähdään paljon tälle tasolle erinomaisia pelaajia. Gnistan lähtee ennakkosuosikkina kamppailuun, mutta meidän pelaajilla on valtava halu näyttää, kuinka hyviä he ovat. Ottelu ratkeaa siihen, kumpi käyttää tehokkaammin maalipaikat hyödykseen, kertoo Vasse.
Gnistanilta terveystilanne ei ole kokenut muutoksia viime ottelun jälkeen. Sivussa ovat yhä pitkäaikaispotilaat Richard Tiberi, Elias Lappalainen sekä Jegor Pauk. Keskikenttäpelaaja Karim Jmaali on puolestaan lainattu Kolmosessa pelaavaan FC Kontuun.
Gnistanin riveihin täksi kaudeksi palannut Pauli Kuusijärvi on tyytyväinen alkukauteen henkilökohtaisella tasolla, mutta painottaa samalla, että parannettavaa löytyy yhä. Huomisesta derbystä mies odottaa tiukkaa vääntöä.
– Alkukausi on sujunut joukkueelta tulosten valossa hyvin, vaikka peli on vielä välillä hakenut itseään. Omalta osalta on ollut nasta pelata ja olen itse omaan tekemiseen kohtalaisen tyytyväinen. Toki parannettavaa löytyy monella saralla, mutta nälkää siihen riittää. Lauantain peliltä odotan taas tiukkaa vääntöä. Kotiyleisö on jo varmasti huomannut, että Ogelissa pelit ovat tasaisia ja vauhdikkaita. Välillä menty vaikeamman kautta ja paikallispelit ovat tunnetusti aina tasaisia vääntöjä, joten odottaa sopii sellaista myös tällä kertaa, kertoo Kuusijärvi.
Voit katsoa yleisen infon liittyen ottelutapahtumaan Katsojan ABC:stä. Mustapekka Areenan Gnistan Bar avaa ovensa klo 16.00.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.