Otteluraportti: KaaPo haki vierasvoiton Oulunkylästä


Gnistan kärsi avaustappion kauden ensimmäisessä kotiottelussaan, kun KaaPo oli vahvempi maalein 1-2. Erikoistilanteet nousivat ottelussa suureen rooliin, sillä vieraiden molemmat maalit syntyivät niistä.
Sateisella Mustapekka Areenalla pelattu kamppailu alkoi melko tasaisesti ja maalipaikat loistivat poissaolollaan ensimmäiset minuutit. Avausmaali nähtiin isäntien toimesta 16. peliminuutilla, kun Gnistanin Pekka Sihvola murtautui väkevästi rangaistusalueelle ja tarjoili pallon Jesse Ahoselle, jolla oli helppo työ siirtää peliväline tyhjään maaliin. Maalin jälkeen Gnistanilla oli muutamia paikkoja, kun Ahonen sekä Pauli Kuusijärvi pääsivät laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta vedot painuivat ohi vieraiden maalin.
KaaPo:n ensimmäinen maalipaikka siunaantui Aleksi Ojanperälle 30. peliminuutilla, mutta mies päätti oman ratkaisun sijaan hakea puskulla pelikaveria. Muutamaa minuuttia myöhemmin vieraiden Joonas Madetoja pääsi laukomaan lähietäisyydeltä. Gnistan-vahti Aatu Hakala oli kuitenkin mies paikallaan ja torjui yrityksen. Ensimmäisen puoliajan lopussa vierasjoukkue KaaPo:n oli hienoisesti enemmän pallossa kiinni, mutta tauolle lähdettiin Gnistanin 1-0-johdossa.
Kaarinalaiset saivat toiselle puoliajalle toivomansa alun, kun Pyry Tenho puski vieraat tasoihin 55. peliminuutilla. Maalin jälkeen ottelun kulku oli melko varovaista ja kumpikaan joukkueista ei kyennyt vaaran hetkiä vastustajan maalille. Vartti ennen toisen jakson loppua Ilmari Hieta teki upean nousun vasemmalta laidalta. Miehen keskitys tavoitti Gullit Zolameson, jonka laukaus läheltä painui yli maalin. Hetkeä myöhemmin Jesse Ahonen ampui terävästi noin 20 metristä, mutta KaaPo-vahti Teemu Muurinen torjui matalan laukauksen.
Ottelun ratkaisu nähtiin 83. peliminuutilla, kun KaaPo:n Hans Honkasalo puski ottelun voittomaalin sivulta annetusta vapaapotkusta. Maalin jälkeen Gnistanin Cherif Ndiaye ajettiin kentältä ulos suoralla punaisella kortilla. Gnistan sai ottelun lopussa aikaiseksi painetta KaaPo:n maalille, mutta vieraiden puolustus kesti ja näin pisteet matkasivat Kaarinaan.
Gnistan – KaaPo 1-2 (1-0)
Maalit:
Gnistan: Ahonen 16′
KaaPo: Tenho 55′ Honkasalo 83′

Yleisömäärä: 534
Gnistanin kokoonpano: Hakala, Hieta, Aaltonen, Kuusijärvi, Ndiaye, Ahonen, Faal(69′ Zolameso), Wakui(87′ Tiberi) , Thurling, Sihvola(79′ Akbar), Mustonen
 

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.