Otteluraportti: Gnistan nappasi pisteet Espoosta


Gnistan kaatoi sunnuntai-iltana Tapiolan urheilupuistossa pelatussa ottelussa Honka Akatemian maalein 1-3. Ottelu eteni pitkään maalittomana, sillä avausosumaa saatiin odottaa aina 62. peliminuutille saakka.
Kotijoukkue Honka oli ottelun ensimmäiset minuutit vahvemmin pallossa kiinni, mutta kamppailun ensimmäisellä minuutilla Robbie Azodon pienestä kulmasta lähtenyttä laukausta lukuun ottamatta isännät eivät kyenneet luomaan vaarallisia tilanteita Gnistan-maalille. Jakson puolessa välissä Gnistan aloitti prässäämään ylempää ja tämä vaikeutti espoolaisten pelin avaamista. Jakson vaarallisin tilanne nähtiin 28. peliminuutilla, kun Pauli Kuusijärvi pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta yritys ohjautui hieman ohi isäntien maalin. Ottelun kyseenalaisin tilanne nähtiin ensimmäisen jakson lopussa, kun Pekka Sihvola voitti kaksinkamppailun ja pääsi nokikkain vastaan tulleen Honka-maalivahdin kanssa, mutta ottelun erotuomari vihelsi vapaapotkun isännille. Tauolle lähdettiin 0-0-tasalukemissa.
Toinen jakso alkoi siihen, mihin ensimmäinen loppui. Gnistanin vahva prässi vaikeutti isäntien pallollista pelaamista ja peli pyöri isäntien kenttä puoliskolla. Muutaman minuutin pelin jälkeen Aleksander Akbar oli päästä puskemaan lähietäisyydeltä, mutta kulmapotkusta rangaistusalueelle toimitettu pallo meni hiuksen hienosti ohi Gnistan-hyökkääjän pään. Gnistan sai kaivatun osuman 62. peliminuutilla, kun Pekka Sihvola laukoi upealla laukauksella rangaistusalueen rajalta vieraat johtoon. Heti perään Gnistanin toisen osuma oli lähellä, kun Aleksander Akbar laukoi vapaapotkun rangaistusalueen rajalta isäntien maalin ylärimaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Akbar löi päänsä yhteen Honka-topparin kanssa pallon tavoittelu tilanteessa ja joutui jättämään kentän pahasti verta vuotaneen haavan takia.
Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 76. peliminuutilla, kun Pekka Sihvola vapautti Akbarin korvanneen Tuomas Mustosen maalintekoon. Vain hetki tämän jälkeen Gullit Zolameso pelasi namupaikan Mustoselle, joka tinttasi pallon uudestaan isäntien maaliin illan toisella osumallaan. Kamppailun lopussa Honka Akatemia Arlind Sedjiu pääsi kaunistelemaan tulosta espoolaisten kannalta kaventamalla lukemiksi 1-3.
Voiton takuumiehenä toiminut Pekka Sihvola oli iloinen pisteistä.
– Olimme mielestäni vähintään lopputuloksen verran parempia. Ottelusuunnitelmamme toimi erinomaisesti, sillä alun vetäytymisen jälkeen kaveri yllättyi, kun aloimme prässäämään kovaa ylhäältä. Kivaa, että seuraava peli tulee jo perjantaina ja pääsee uudestaan tositoimiin, kertoi Sihvola ottelun päätyttyä.
Gnistanin kausi jatkuu ensi viikon perjantaina, kun Tampere United saapuu vieraaksi Oulunkylään. Ottelu alkaa klo 18.30.
Honka Akatemia – Gnistan 1-3 (0-0)
Maalit:
Honka Akatemia: Sedjiu 84′
Gnistan: Sihvola 62′ Mustonen 76′ 80′
Gnistanin kokoonpano: Hakala, Hieta, Tiberi, Kuusijärvi, Salmi (Aaltonen 61′), Thurling, Wakui, Zolameso, Ahonen (Faal 78′), Sihvola, Akbar (Mustonen 73′)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.