Otteluennakko: Gnistan vierailee Tapiolassa


Kirvelevän tappion viime kierroksella kärsinyt Gnistan hakee paluuta voittojen tielle FC Honka Akatemian kustannuksella. Tapiolan urheilupuiston tekonurmella pelattava kamppailu potkaistaan käyntiin sunnuntaina kello 18:30.
Edellisessä kamppailussaan Gnistan kärsi 1-2-kotitappion Kaarinan Poikia vastaan Jesse Ahosen vastattua Kipinän ainoasta osumasta. Gnistan avasi pelin hyvin, mutta vahvan toisen puoliajan ansiosta KaaPo käänsi koitoksen edukseen. Erikoistilanteet ovat olleet suuressa roolissa Gnistanin tämän kauden otteluissa, sillä kauden avausottelussa keltapaidat iskivät kolmea maalia niistä, kun puolestaan edellisessä ottelussa KaaPo rokotti Gnistania kahdesti erikoistilanteista.
Viikkoa ennen muita joukkueita sarjan aloittanut FC Honka Akatemia johtaa sarjaa ennen viikonlopun kierrosta saalistettuaan seitsemän pistettä neljästä pelistä. Espoolaiset ovat kaataneet toistaiseksi FC Jazzin sekä Pallo-Iirot 2-1 lukemin ja pelanneet 0-0 tasapelin KaaPoa vastaan. Kauden ensimmäisen tappion joukkue kärsi kuluvan viikon keskiviikkona, kun Ilves/2 oli espoolaisia vahvempi maalein 1-0 Tampereella pelatussa ottelussa. Alkukierroksien tehokkain viimeistelijä on ollut PKKU:sta Espooseen siirtynyt Robbie Azodo kahdella osumallaan.
Sarjanousijana viime kaudella lohkonsa keskikastiin sijoittunut Honka Akatemia menetti talvella päävalmentajansa Sergio Almenaran FC Interin apuvalmentajaksi. Korvaajaksi nimitettiin Hongan B-juniorit SM-kultaan luotsannut Riku Paularinne. Pelaajapuolella merkittävimmät menetykset ovat Grankulla IFK:n siirtyneet Sebastian Veijola sekä Niko Pulkkinen. Espooseen hankituista pelaajista merkittävimpiä nimiä ovat Robbie Azodon lisäksi SJK:sta tulleet Alex Kivimäki sekä Joonas Vesaaja.  Mielenkiintoinen uusi nimi joukkueessa on PKKU:sta kaapattu lupaava puolustaja Ville Koski, jolta löytyy tuoretta kokemusta alle 17-vuotiaiden maajoukkueesta.
Honka-valmentaja Paularinne jakaa vuolaasti kehuja sunnuntain vieraille.
– Gnistan on kova joukkue, jossa on hyviä pelaajia, jotka sitoutuvat joukkueen tapaan pelata. Joukkueessa on niin paljon laatua, että virheisiin ei ole varaa, koska he rankaisevat niistä kovalla kädellä. Gnistan on myös vahva joukkue erikoistilanteissa. Peli tulee ratkeamaan siihen kumpi, joukkueista onnistuu omassa pelissään paremmin. Molemmilla joukkueella on oma tapa pelata ja pelistä tulee peli-identiteettien taistelu. Meille on tärkeää pitää Gnistan pois vaarallisilta maalintekopaikoilta, koska tiedämme joukkueen laadun hyökkäyspäässä. Mustoselle ja Sihvolalle ei kovin montaa maalintekopaikkaa kannata antaa, jos mielii pelissä pärjätä, kommentoi Paularinne Gnistanille.
Gnistanilta ottelusta ovat sivussa loukkaantumisten takia varmuudella nuorukaiset Elias Lappalainen sekä Jegor Pauk. Pitkään sivussa ollut puolustaja Touko Laakkonen saatetaan nähdä kokoonpanossa sunnuntaina. Toppari Cherif Ndiaye huilaa huomisen kamppailun KaaPo:a vastaan saadun punaisen kortin johdosta.
Gnistan-päävalmentaja Roberto Nuccio odottaa sunnuntain kamppailusta vaikeaa.
– Vaikea peli tulossa. Kohtasimme Honka Akatemian talvella Suomen Cupin ottelussa, joka oli tasainen, vaikka voitimme sen 1-3. Tähän mennessä pelaamamme ottelut ovat olleet hyviä, mutta totta kai pyrimme yhä kehittämään pelaamistamme ja meillä on selkeä idea, miten lähdemme pelaamaan hyökkäys- ja puolustussuuntaan sunnuntaina, kertoo Nuccio.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.