Otteluennakko: Gnistan saa vieraakseen Tampere Unitedin perjantaina


Sunnuntaina hienon voiton Tapiolasta napannut Gnistan jatkaa pelejään perjantaina Tampere Unitedia vastaan. Ottelu alkaa Oulunkylän Mustapekka Areenalla klo 18:30. Ennakkoliput myy Tiketti.
Gnistan kaatoi edellisessä ottelussaan FC Honka Akatemian lukemin 1-3. Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen vahvasti toisella puoliajalla esiintynyt Gnistan käänsi koitoksen nimiinsä Pekka Sihvolan ja kahdesti maalanneen Tuomas Mustosen osumien turvin.
Tampere United on pelannut toistaiseksi kolme ottelua, joista sillä on kasassa yhtä monta pistettä. Kauden avausottelussa EPS käänsi pelin toisella puoliajalla edukseen lukemin 2-1, mutta toisella kierroksella sinipaidat osoittivat vaarallisuutensa kaatamalla Grankulla IFK:n vieraskentällä lukemin 1-3. Viimeisimmässä ottelussaan Tampere United kärsi kotitappion Pallo-Iiroille lukemin 0-2. Alkukierroksien tehokkain pelaaja on ollut talvella HIFK:n organisaatiosta Tampereelle siirtynyt Haris Ibrahimovic kolmella osumallaan.
Vaikean viime kauden päätteeksi niukasti sarjapaikkansa säilyttänyt Tampere United teki runsaasti muutoksia niin taustahenkilöstöönsä kuin pelaajistoonsakin. Aiemmin TPV:n organisaatiossa vaikuttanut Mourad Seddiki korvasi ÅIFK:n peräsimeen siirtyneen Leroy Malukan päävalmentajana ja myös muu valmennusjohto meni uusiksi. Pelaajapuolella merkittävin menetys oli Gnistanissa vuosina 2014-15 pelannut Riku Oras, joka siirtyi Ykköseen nousseen TPV:n riveihin. Hänen lisäkseen TPV:n riveihin siirtyneet Roope Kostiainen, Antti Kuusinen sekä Mauno Sirén olivat kaikki isoja menetyksiä Tampere Unitedille. Tulopuolella merkittävin uusi vahvistus Ibrahimovicin ohella oli Mikkelin Pallo-Kissoista Tampereelle siirtynyt toppari Sami Ekmark. Heidän lisäkseen tärkeitä kiinnityksiä olivat jatkosopimuksen allekirjoittaneet luottopuolustajat Eetu Rahkola ja Verneri Uimonen, joka tuo tärkeää kokemusta nuoreen miehistöön. Mielenkiintoinen nimi Tampere Unitedin miehistössä on FC Hakan riveistä viime kaudeksi Tampereelle siirtynyt 23-vuotias Omar Khary. Keskikentän keskustassa viihtyvältä Kharylta peräti 25 ottelun verran liigakokemusta Ilveksen sekä PK-35 Vantaan riveissä.
Tamperelaisten valmentaja Mourad Seddiki haluaa joukkueensa puolustavan kurinalaisesti.
– Gnistan on hyvä ja kokenut joukkue, joten odotettavissa on vaikea peli. Meidän täytyy puolustaa kurinalaisesti sekä yrittää hyödyntää maalintekotilanteet, kommentoi Seddiki Gnistanille.
Gnistanin kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa Elias Lappalainen, Jegor Pauk sekä pelikieltoaan kärsivä Cherif Ndiaye. Touko Laakkosen pelikunto on vielä kysymysmerkki.
Gnistan-puolustaja Joonas Salmi haluaa joukkueensa jatkavan siitä, mihin se viime sunnuntaina jäi.
– Jos ajattelemme kokonaisuutena kauden kolmea ensimmäistä peliä, niin meidän täytyy parantaa huolellisuutta viimeisellä kolmanneksella. KaaPo -ottelusta paransimme paljon viime sunnuntaina, sillä pelasimme joukkueena hyvin. Jatketaan siihen mihin sunnuntaina jäätiin ja pidetään kentällä hauskaa, kertoo Salmi.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.