Otteluennakko: Gnistan matkaa Pallo-Iirojen vieraaksi Raumalle


Viime viikon perjantaina voitokkaasti kotikentällä esiintynyt Gnistan lähtee hakemaan kolmatta peräkkäistä vierasvoittoaan Pallo-Iirojen kustannuksella. Ottelu polkaistaan Äijänsuon stadionilla käyntiin helatorstaista johtuen jo kello 15:00.
Edellisessä ottelussaan Gnistan kaatoi Tampere Unitedin lukemin 2-0. Ottelua hallinnut Gnistan loi runsaasti maalipaikkoja, mutta ainoastaan Pauli Kuusijärvi sekä Pekka Sihvola osuivat tolppien väliin. Vieraskentällä Gnistan on esiintynyt toistaiseksi vahvoin ottein kaataen FC Jazzin sekä Honka Akatemian selvin lukemin.
Pallo-Iirojen kausi on toistaiseksi sujunut tuloksellisesti myönteisissä merkeissä, sillä seitsemän pistettä keränneet raumalaiset majailevat sarjataulukon kuudennella sijalla. Edellisessä ottelussaan Pallo-Iirot tasasi pisteet Grankulla IFK:n vieraana. Sen lisäksi raumalaiset ovat onnistuneet vieraissa lyömään KäPa:n sekä Tampere Unitedin pitäen molemmissa otteluissa maalinsa puhtaana. Toistaiseksi ainoassa kotiottelussaan Pallo-Iirot kärsi tappion FC Honka Akatemialle lukemin 1-2. Pallo-Iirojen riveistä ei toistaiseksi ole löytynyt yhtä tehomiestä ylitse muiden, sillä kaikki viisi keltapaitojen tekemää osumaa ovat jakautuneet eri pelaajille.
Pallo-Iirot nousi viime kauden päätteeksi takaisin liiton sarjoihin kolmen Kolmosessa viettämänsä kauden jälkeen. Sarjanoususta huolimatta raumalaiset päättivät uusia valmennusjohtoaan kauden päätteeksi Akusti Salosen tehtyä tilaa englantilaiselle Scott Greenille. Pelaajana mittavan uran Brittisarjoissa luonut Green oli vuosia Portsmouthin valmennuspäällikkö ennen siirtymistään Pallo-Iirojen peräsimeen. Pelaajapuolella merkittävin menetys oli aiemmin jatkosopimuksen tehneen kokeneen runkopelaaja Jussi Aallon siirtyminen Porin Jazziin sarjakauden ollessa jo käynnissä. Jatkosopimuksen allekirjoittaneet laitalinkki Juuso Aalto sekä keskikentän keskustassa viihtyvä Eetu Kaipio ovat kokeneina pelaajina tärkeitä lenkkejä raumalaisten joukkueessa. Mielenkiintoinen nimi on Ykkösen TPS:stä lainattu laitapuolustaja Julius Perälä, joka valittiin helmikuussa Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueleirille.
Gnistanin kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa torstaina Zakaria Kibona, Elias Lappalainen, Jegor Pauk sekä Cherif Ndiaye, joka kärsii pelikieltonsa viimeistä ottelua. Keskikenttäpelaaja Jaakko Lepola on lainattu Käpylän Pallon riveihin, jonka paidassa miehen on tarkoitus pelata jo huomenna.
Keskikenttäpelaaja Hidetoshi Wakui toivoo näkevänsä Gnistan-kannattajia huomenna Raumalla.
– Seuraavat viikot ovat ruuhkaiset, mutta nyt keskitymme täysin huomiseen. Ihmisten tuki on meille tärkeä asia, joten toivottavasti kannattajamme seuraavat meitä huomenna Raumalle, kertoo Wakui.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.