Otteluennakko: Gnistan avaa kauden Jazzin vieraana


Gnistan matkustaa kauden ensimmäiseen sarjaotteluun huomenna, kun joukkue kohtaa FC Jazzin. Porin urheilukeskuksen tekonurmella pelattava kamppailu alkaa kello 14.00.
Gnistanin osalta talvikausi sujui mallikkaasti. Suomen Cupissa Gnistan eteni aina kilpailun pudotuspelivaiheeseen, missä joukkue taipui liigaseura VPS:lle vasta jatkoajalla. Suomen Cupin lisäksi Gnistan osallistui talven aikana pelattuun Busmo Winter Cupin, jossa keltapaidat sijoittuivat kolmanneksi kaadettuaan pronssiottelussa EPS:n maalein 3-2. Viime viikonlopun Gnistan vietti Tallinassa, jossa ohjelmaan kuului päiväharjoitukset sekä 1-4-voittoon päättynyt harjoitusottelu TJK Legionia vastaan.
FC Jazz avasi kautensa jo viime lauantaina, kun porilaiset matkasivat Honka/Akatemian vieraaksi Espooseen. Jazz aloitti ottelun hyvin, sillä joukkue siirtyi johtoon Juho Lehtosen maalilla kamppailun 14. peliminuutilla. Iloa ei kuitenkaan kauaa kestänyt Hongan Robbie Azodon tasoitettua ottelu 10 minuuttia myöhemmin. Kamppailun ratkaisu nähtiin toisen puoliajan alussa, kun Azodo viimeisteli ottelun voittomaaliksi jääneen osuman 48. peliminuutilla.
Honkaa vastaan maalitilinsä avannut hyökkääjä Juho Lehtonen on punapaitojen kirkkaimpia tähtiä ja hän on potentiaalinen nimi lohkon maalipörssin voittajaksi. Jazz teki huhtikuun alussa mielenkiintoisen hankinnan, kun viime kaudella paikallisvastustaja Musan Salamaa edustanut Nigerin maajoukkuepuolustaja Fatoghoma Kourouma siirtyi joukkueen riveihin. Kourouman lisäksi Jazz on vahvistanut rivejään talven aikana mm. VPS-kasvatti Oliver Nabbilla.
Jazzin valmentaja on Seth Ablade, joka aloitti toimessaan viime kauden päätyttyä. Ghanalainen Ablade on tuttu nimi kotimaisen jalkapallon ystäville, sillä peliurallaan mies pelasi usean kauden aikana Suomen kentillä edustaen mm. Kuopion Palloseuraa sekä AC Oulua. Valmentajauransa aikana Ablade ei ole aiemmin toiminut päävalmentajana liiton alaisissa sarjoissa.
Ablade haluaa joukkueensa parantavan puolustamista huomisessa ottelussa.
-Haluan, että puolustamme paremmin kuin edellisessä ottelussa Honka Akatemiaa vastaan. Tiedämme, että Gnistan on laadukas joukkue, mutta harjoittelemme tämän viikon hyvin ja sitä kautta lähdemme kohti lauantain peliä, kommentoi Jazz-luotsi Gnistanille maanantai-iltana.
Gnistanilta ottelusta ovat varmuudella sivussa Zakaria Kibona, Touko Laakkonen, Elias Lappalainen, Jegor Pauk sekä pelikieltoaan kärsivä Gullit Zolameso.
Gnistanin keskikenttäpelaaja Benjamin Thurling lähtee innostuneena kohti kauden ensimmäistä ottelua.
– Tuntuu todella hyvältä avata vihdoin kausi! Suomessa harjoituskausi on valitettavan pitkä, joten hienoa aloittaa viimein sarjapelit, joissa pääsee taistelemaan pisteistä. Ottelun ensimmäiset minuutit saattavat olla hieman varovaiset ja molemmat joukkueet haluavat katsella, miten toinen pelaa. Toivottavasti voimme toteuttaa kentällä niitä asioita, joita olemme harjoituksissa käyneet läpi ja sitä kautta tulee onnistumisia. Kolme pistettä mielessä lähdemme kohti Poria, kertoo Thurling.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.