Haastattelussa Roberto Nuccio – "Kaikki tekevät lujasti töitä seuran kehittämisen eteen"

Kuva: Arto Alho

Gnistan valmentajaksi heinäkuussa 2017 saapunut Roberto Nuccio aloittaa nyt toisen kautensa kokonaisen kautensa seuran päävalmentajana. Haastattelussa Nuccio kertoo mm. näkemyksiään Gnistanin tämän kauden joukkueesta sekä sen rakentamisesta.
Harjoituskausi on nyt virallisesti historiaa ja kauden avausottelu pelataan lauantaina. Mitä mieltä olet Gnistanin otteista talvikauden aikana ja miten joukkueen rakennus sujui mielestäsi?
Valmistautuminen tulevaan kauteen poikkesi viime kaudesta siinä mielessä, että pelasimme nyt enemmän otteluita, joissa oli panosta. Tarkoitan tällä siis Suomen Cupin sekä Busmo Winter Cupin otteluita, jotka ovat antaneet meille hyvin suuntaa siitä, millä tasolla olemme. Joukkueen rakentamisessa valmennus sekä manageri Antti Uusitalo tekivät hyvää yhteistyötä ja mielestäni meillä kasassa ryhmä, joka pystyy taistelemaan voitosta jokaisessa tämän sarjan ottelussa. Joukkue on uudistunut viime kaudesta melko paljon, mutta tämä ei missään nimessä tarkoita, että olisimme nähneet viime kauden pelaajat huonoiksi. Muutokset kuuluvat urheiluun ja koimme tämän uudistuksen tarpeelliseksi. Viime kauteen verrattuna meillä on nyt isompi pelaajarinki, mikä on tietysti positiivinen asia.
Gnistan pelaa tulevalla kaudella Kakkosen B-lohkossa. Millainen tuntuma sinulla on muihin joukkueisiin ja miten näet lohkon voimasuhteet?

Olen valmentajaurani aikana valmentanut muutaman vuoden Kakkosessa ja olen aina ollut A-lohkossa (”itälohko”), joten joukkueet ovat tällä kaudella hieman vieraampia minulle. Talven aikana olemme pelanneet muutamia tulevia sarjavastustajia vastaan ja tutustuneet melkein kaikkiin muihin joukkueisiin videoiden kautta. Mielestäni meidän lohkon joukkueet pyrkivät pelaamaan enemmän verrattuna A-lohkoon, jossa puolestaan fyysisyys tulee enemmän esille. FC Espoosta minulle on jäänyt erittäin hyvä kuva ja uskon, että he tulevat taistelemaan noususta loppuun saakka. Jazz tulee olemaan myös vahva. Ilves/2:n sekä Honka Akatemian vahvuuteen vaikuttaa paljon, miten he saavat pelaajia edustusjoukkueiden riveistä. Tämän johdosta nämä kaksi joukkuetta voivat olla erittäin yllätyksellisiä läpi kauden.
Mitkä ovat Gnistanin tavoitteet kaudella 2019?
Tärkein tavoite on mielestäni se, että lähdemme voittamaan jokaista ottelua. Se todennäköisesti johtaa nousuun, mutta siihen vaikuttaa myös moni muu asia. Haluan kuitenkin, että joukkue on henkisellä tasolla valmis voittamaan jokaisen ottelun sekä kykenee kehittämään peliään kauden aikana. Erilaisissa keskusteluissa Gnistan on nostettu varmaksi nousijaksi, mutta mielestäni nämä puheet kannattaa unohtaa. Pisteitä ei jaeta paperilla, vaan kentällä.
Miten kuvailisit kauden 2019 Gnistania? Millaisia ominaisuuksia joukkueelta löytyy?
Meillä on tulevalla kaudella erilaisia pelisysteemejä, jotka tarjoavat uusia vaihtoehtoja puolustus- sekä hyökkäyssuuntaan. Aikaisempiin Gnistan joukkueisiini verrattuna tämä on monipuolisempi ryhmä ja tämän johdosta pystymme tekemään asioita eri tavalla, kuin aiempina vuosina. Olen kuullut useasti väittämiä, että Gnistanilla olisi suuri pelaajabudjetti sarjan muihin joukkueisiin verrattuna. Tämä ei pidä paikkaansa. Koko organisaatio tekee päivittäin lujasti töitä seuran kehittämisen eteen ja sen johdosta olemme onnistuneet houkuttelemaan pelaajia riveihimme. Asioiden kuuluisa olla näin jokaisessa seurassa, mikäli haluamme nostaa suomalaisen futiksen tasoa. Haluan omalta osaltani kiittää manageri Antti Uusitaloa, valmentaja Petri Haapimaata, maalivalmentaja Alessandro Marzuolia, joukkueenjohtajia Mika Raatikaista sekä Markus Krabbea, tapahtumavastaava Petteri Jutilaa, viestintävastaava Eelis Goebelia, fysioterapeutti Eetu Nummelinia sekä fysiikkavalmentaja Risto-Matti Toivosta siitä työstä, mitä he tekevät päivittäin Gnistanin eteen. Fakta ei kuitenkin se, että tätä hommaa tehdään isona ryhmänä ja mestaruuksia eivät tuo valmentaja tai yksittäin pelaaja, vaan niiden takana on toimiva kokonaisuus. Totta kai tuurilla on myös pieni merkitys, sillä sitä tarvitaan aina jalkapallossa.
Miksi ihmisten kannattaa tulla katsomaan Gnistanin kotiotteluita kaudella 2019?
Meidän pelisysteemi sekä pelaajat mahdollistavat viihdyttävän futiksen pelaamisen. Uskon, että tulemme pelaaman hieman erilaisempaa futista verrattuna siihen, miten monet muut joukkueet Kakkosessa pelaavat.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.