Otteluraportti: Gnistan murskasi JäPS:n harjoitusottelussa


Gnistan kaatoi JäPS:n harjoituskauden viimeisessä Suomessa pelattavassa harjoitusottelussa. Maalikarkeloissa pääroolissa oli hyökkääjä Pekka Sihvola neljällä osumallaan, hänen lisäkseen Gullit Zolameso, Patrick Aaltonen sekä Jesse Ahonen osuivat tolppien väliin.
Gnistan siirtyi johtoon jo 4. peliminuutilla Pekka Sihvolan siirtäessä oikealta laidalta tulleen keskityksen verkkoon. Sihvola oli uudelleen asialla vain kuusi minuuttia myöhemmin tuikatessaan tällä kertaa vasemmalta laidalta tulleen matalan keskityksen verkon perukoille.
Unelma-alun otteluun saaneen Gnistanin hyökkäyksen vyöryivät jatkuvasti kohti isäntien maalia molempien laitojen kautta. Muutaman tuhlatun maalipaikan jälkeen peliväline oli jälleen isäntien verkossa 21. minuutilla Gullit Zolameson iskiessä pallon maaliin nopean vastaiskun päätteeksi Joonas Salmen mainiosta esityöstä.
Vauhdikkaalla ja tapahtumarikkaalla puoliajalla molemmilla oli paikkoja maalintekoon. Gnistan vyörytti tasaiseen tahtiin hyökkäyksiä laitojen kautta ja pahasti vieraiden jalkoihin jäänyt JäPS alkoi niin ikään päästä peliin mukaan puoliajan loppua kohden.
Lukuisista molemmissa päissä nähdyistä maalipaikoista huolimatta seuraavat osumat nähtiin vasta puoliajan loppuminuuteilla. Ensin Pekka Sihvola viimeisteli 43. minuutilla hattutemppunsa siirtäen hallitusti verkkoon Ilmari Hiedan vasemmalta laidalta antaman matalan keskityksen. Yliajalla JäPS sai oman kuparisensa rikki Eljas Pirttilän laukoessa pallon verkkoon nopean vastaiskun päätteeksi.
Toisella puoliajalla Gnistan jatkoi siitä, mihin ensimmäisellä puoliajalla jäi. Alkuminuuteilla Benjamin Thurling pääsi kokeilemaan vapaapotkusta aivan rangaistusalueen rajalta, mutta suoraan päin isäntien maalivahtia suuntautunut yritys ohi helppo poimittavaksi.
Hetkeä myöhemmin pallo oli kuitenkin jälleen isäntien verkossa Patrick Aaltosen puskiessa 49. minuutilla Saloum Faalin keskityksen läheltä verkkoon. Gnistanin kuudes osuma näki päivänvalon vain kaksi minuuttia myöhemmin Gullit Zolameson vapauttaessa Pekka Sihvolan iskemään jo illan neljännen osumansa.
Gnistanin selvässä johtoasemassa peli tasoittui ja paikkoja riitti molemmissa päissä. Gnistanin puolustus onnistui kuitenkin Salifu Senghoren johdolla pitämään maalinsa puhtaana. Toisessa päässä Onni Tiihosen ja Tuomas Mustosen kaukolaukaukset eivät lisämaaleja tuoneet ja JäPSin maalivahti onnistui torjumaan Jesse Ahosen matalan laukauksen kulmapotkuksi.
Ahonen onnistui lisäämään Gnistanin johtoa 82. peliminuutilla laukoen pallon läheltä hallitusti verkkoon Benjamin Thurlingin esityöstä. Ottelun loppuminuutit eivät enää lisämaaleja tarjoilleet, joten ottelu päättyi Gnistanin vakuuttavaan voittoon maalein 1-7.
Päävalmentaja Roberto Nuccio oli tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen, mutta löysi kenttätapahtumista myös parannettavaa.
– Alkuun haluaisin sanoa, että tulos ei ole koko totuus kenttätapahtumista. Ensimmäisen 30 minuutin aikana JäPS sai luotua maalipaikkoja, mutta silti tauluilla oli 4-0-johtolukemat meille. Luonnollisesti vastustaja kärsi tästä henkisesti ja tempo laski alaspäin. Ottelussa oli meidän kannalta paljon hyviä juttuja, mutta myös parannettavaa jäi. Positiivisia asioita olivat hienot maalit sekä syöttökombinaatiot. Tämän lisäksi olen tyytyväinen joukkueen mentaaliseen tilaan kentällä ja kommunikointiin. Parannettavaa on selvästi puolustuspelaamisessa, sillä ajoittain olimme myöhässä karvaamisessa, sijoittuneet väärin ja linjojen välissä oli liikaa tilaa. Erittäin kiva lähteä pääsiäisen viettoon voiton kanssa, mutta sarjakauden alkaessa pelit ovat varmasti erilaisia ja meidän keskittymisen tason pitää nousta. Kiitos taas kaikille, jotka tulivat katsomaan meidän peliä ja hyvää Pääsiäistä kaikille, toteaa Nuccio.
JäPS – Gnistan 1-7 (1-4)
Maalit:
JäPS: Pirttilä 46′
Gnistan: Sihvola 4′ 10′ 43′ 51′, Zolameso 21′, Aaltonen 49′. Ahonen 82′
Gnistanin ottelussa peluuttamat pelaajat:
Hakala, Hieta, Kuusijärvi, Aaltonen, Zolameso, Salmi, Wakui, Thurling, Faal, Kibona, Sihvola, Senghore, Mehmeti, Tiihonen, Ahonen, Heikka, Jmaali, Mustonen.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.