Otteluennakko: Gnistan matkustaa kiirastorstaina JäPS:n vieraaksi


Gnistan matkaa kiirastorstaina JäPS:n vieraaksi harjoitusotteluun. Järvenpään Monitoimihallissa pelattavan ottelun alkamista aikaistettiin kuluvan viikon aikana ja kamppailu pyörähtää käyntiin jo klo 18.50
Gnistan kaatoi viimeisimmässä ottelussaan Pekka Sihvolan, Patrick Aaltosen ja Tommaso Contin osumilla EPS:n lukemin 3-2 sijoittuen voiton myötä Busmo Winter Cupissa kolmanneksi. JäPS:ä vastaan käytävä kamppailu on talvikauden toinen täysin panokseton harjoitusottelu Gnistanille.
JäPS ja Gnistan ovat kohdanneet useasti sarjapelien merkeissä viime vuosien aikana. Oulunkylässä Gnistan on ollut keskinäisissä kohtaamisissa lievästi niskan päällä, mutta kotonaan JäPS on osoittautunut hankalaksi vastustajaksi Kipinälle. Viime kauden kohtaamisista JäPS vei kotiottelussaan voiton selvin lukemin, mutta Oulunkylässä päädyttiin 2-2 tasapeliin. Harjoitusottelun merkeissä seurat kohtasivat viimeksi vuonna 2014, jolloin JäPS oli Talin hallissa parempi lukemin 1-3.
Viime kaudella A-lohkossa toiseksi sijoittunut JäPS on valmistautunut uuteen kauteen pelkkien harjoituspelien merkeissä, sillä joukkue ei osallistunut Suomen Cupiin. Tuloksellisesti järvenpääläisten talvikausi on sujunut vaihtelevasti, mutta esimerkiksi liigajoukkue HIFK:ta vastaan saavutettu 1-1-tasapeli on hyvä osoitus sinipaitojen vaarallisuudesta.
JäPS:n peräsimessä jatkavan Osku Partosen pelaajisto on pysynyt hyvin kasassa vahvan viime kauden jälkeen. Avainpelaajista nimen jatkosopimukseen rustasivat Gnistan-yleisölle tuttu hyökkääjä Kron Rexhepi, paras maalintekijä Tuure Nummi sekä kokenut keskikenttäpelaaja Roope Autio. Avainpelaajien kiinnittämisen lisäksi JäPS on vahvistunut mm. maalivahti Altti Mäkisellä sekä PKKU:ssa viime kaudella 11 maalia takoneella hyökkääjä Hedi Khayatilla.
Gnistanilta ottelusta ovat sivussa Richard Tiberi, Antti Uusitalo, Elias Lappalainen, Cherif Ndiaye, Vili Tuittu sekä Aleksander Akbar. Hyviä uutisia sairastuvalta tuo puolestaan muutaman kuukauden loukkaantuneena ollut puolustaja Touko Laakkonen, joka palasi viime viikolla harjoituskentälle. Laakkosen osalta kuntoutus on vielä kuitenkin kesken ja mies ei ole pelikuntoinen vielä.
Gnistan-hyökkääjä Pekka Sihvola on luottavainen joukkueensa iskukyvystä muutama viikko ennen kauden alkua.
– Olen melko luottavainen näin kauden alla, että pelimme on suhteellisen valmista. Olemme ajaneet sisään muutamaa eri pelisysteemiä, joista joku toimii vielä vähän paremmin kuin joku toinen. Joka tapauksessa se on etu, että pystymme muuttamaan ryhmitystämme pelin ja vastustajan mukaan jopa yksittäisen ottelun sisällä, kertoo Sihvola.
Talvikauden aikana joukkueen vahvuuteen liittynyt hyökkääjä kertoo pelituntumansa parantuneen kevään mittaan.
– Vaikka liityin joukkueen mukaan melko myöhään, niin harjoituskausi on tuntunut omalta osalta silti melko pitkältä. Mahtavaa siis, että tosipelit alkavat pian. Oma kroppa rupeaa pikku hiljaa heräämään talviunilta ja myös peleissä on tuntunut koko ajan paremmalta. Kun kausi alkaa olemme varmasti joukkueena valmiita ja myös itse ajattelin aiheuttaa puolustajille mahdollisimman paljon stressitiloja.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.