Henkilökuva: Joonas Salmi hakee Gnistanista nostetta uralleen

Kuva: Noora Kaasinen

Joonas Salmi on yksi Gnistaniin talven aikana liittyneistä uusista pelaajista. Laitapuolustaja kertoo hakevansa Gnistanista uusia tuulia uralleen ja toivoo pelaavansa tulevaisuudessa nykyisen seuransa kanssa ylemmillä sarjatasoilla.
21-vuotias Salmi allekirjoitti tammikuussa Gnistanin kanssa ensi kauden kattavan sopimuksen. Juniorivuosinaan KoiPS:a, Käpylän Palloa ja Honkaa edustanut Salmi on pelannut viime kaudet Helsingin IFK:n organisaatiossa. Viime kaudella 191-senttiselle pelurille kertyi 20 ottelua Kakkosessa pelanneen HIFK:n kakkosjoukkueen riveissä.
Gnistanin kanssa solmitun sopimuksen myötä Salmen uralla aukesi uusi sivu ja alku uudessa seurassa on ollut hyvä.
– Alku Gnistanissa on ollut mukava ja pelit ovat menneet hyvin. Heti ensimmäisistä päivistä lähtien olen päässyt hyvin mukaan uuteen joukkueeseen, joten tämä on tehnyt sopeutumisesta helppoa. Jalkapallon suhteen omat tavoitteeni ovat ylemmillä sarjatasoilla. Gnistanin kaltainen tavoitteellinen ympäristö on hyvä ponnahduslauta omaa kehitystä ajatellen, mutta totta kai hienointa olisi pelata juuri Gnistanissa nykyistä sarjatasoa ylempänä, kertoo Salmi.
Vastuuta talvikauden peleissä
Salmi on saanut talvikauden otteluissa mukavasti vastuuta, sillä mies kuului Gnistanin avauskokoonpanoon jokaisessa Suomen Cupin ottelussa. Vastuu on luonnollisesti lämmittänyt hänen mieltään. Salmi kuitenkin tiedostaa, että tyytyväisyyden tunteeseen ei ole varaa ja parannettavaa löytyy yhä.
– Vastuun saaminen on aina mukavaa ja tuntuu hienolta, että omaa pelaamista arvostetaan. On kuitenkin hyvä muistaa, että tässä vaiheessa kautta kukaan ei ole vielä täydessä iskussa ja töitä riittää yhä.
Salmi on muihin pelaajiin verrattuna erilaisessa tilanteessa, sillä hän on juniorivuosiensa koulutukselta laitalinkki sekä hyökkääjä. Uusi pelipaikka laitapuolustajana löytyi vasta muutama vuosi sitten ja Salmen mukaan puolustajan rooliin tottuminen vaatii yhä töiden tekemistä.
– Puolustuspelaamiseen liittyvät asiat ovat suurin kehityskohteeni. Uudelle pelipaikalle sopeutuminen vaatii töiden tekemistä, sillä olen ollut laitapuolustaja vasta muutaman vuoden. Onneksi Gnistanissa päävalmentaja Nuccio haluaa laitapuolustajien nousevan ja täten pystyn hyödyntämään omia vahvuuksiani ylöspäin pelaamisessa.
Tulevaisuuden suunnitelmat selvillä
Miehen henkilökohtaiset tavoitteet tulevaisuuden suhteen ovat selvät.
– Veikkausliiga on minulle selkeä tavoite. Ulkomaiden kentät varmasti pyörivät jokaisen pelaajan päässä enemmän tai vähemmän jo pelkästään elämänkokemusten takia, mutta haluan tällä hetkellä keskittyä Suomessa liigatasolle yltämiseen.
Pelaamiseen liittyvien tavoitteiden lisäksi Salmi toivoo, että hän voisi viedä eteenpäin futisoppejaan junioreille.
– Olisi hienoa olla jonain päivänä esikuva nuorille futaajille. Muutama vuosi sitten olin mukana valmentajana KoiPS:n junioritoiminnassa ja se homma antoi minulle todella paljon positiivisia kokemuksia. Tällä hetkellä keskityn omaan pelaamiseen, mutta ehdottomasti jonain päivänä haluan olla jälleen mukana junnufutiksen parissa jonkinlaisessa roolissa ja uskon, että minulla olisi annettavaa heille.
Loppuun Salmi kertoo terveisensä Gnistan-perheen jäsenille.
– Tulkaa katsomaan pelejä kesällä, sillä uskon, että meillä on hieno kausi tiedossa. Juniorit ovat todella merkittävä osa seuraa ja olisi upeaa nähdä heitä katsomossa sankoin joukoin! Junioreille haluan myös sanoa, että muistakaa treenata hyvin, jotta yllätte mahdollisiin omiin tavoitteisiin pelaajana.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.