Otteluraportti: Käpylän Pallo kaatoi Gnistanin


Keski-Helsingin paikallisvastustajat Gnistan ja Käpylän Pallo taistelivat Busmo Winter Cupin finaalipaikasta sunnuntaina Korson Peakfin areenalla. Kahdesti ensimmäisellä puoliajalla osunut KäPa vei koitoksen nimiinsä lukemin 2-0.
KäPa sai otteluun todellisen unelma-alun, kun oikeaa laitalinkki David Georgen laukoi mustapaidat johtoon jo minuutin pelin jälkeen. Maalista sisuuntuneena Gnistan otti ottelun hallintaansa ja joukkue sai luotua muutamia maalipaikkoja, mutta vapaapotkusta laukonut Aleksander Akbar sekä kulmapotkusta puskemaan päässyt Richard Tiberi eivät paikoissaan onnistuneet. Tuomas Mustoselle siunaantui 21 minuutin pelin jälkeen loistava mahdollisuus tasoittaa ottelu rangaistuspilkulta, mutta Mustosen epäonnistunut sijoitus painui reilusti ohi oikeasta ylänurkasta.
Gnistanin tasoitusosuma oli jälleen todella lähellä 28. minuutilla, mutta KäPa:n maalia vartioinut Paavo Valakari onnistui näyttävällä venytyksellä torjumaan Richard Tiberin puskun. Tappioasemassa pelin hallinnan itselleen ottaneen Gnistanin tilanne tukaloitui  40. minuutilla Cherif Ndiayen taklattua ulosajon arvoisesti KäPa:n Miika Kauppilaa. Ulosajon myötä peli tasoittui selvästi aiemmin lähinnä vastaiskuihin satsanneen KäPa:n päästyä paremmin peliin mukaan. Ensimmäisen jakson yliajalla KäPa:n Chinedu Akuvuo riisti pallon rangaistusalueella Gnistan-topparilta sijoittaen pelivälineen hallitusti ohi vastaan tulleen Salifu Senghoren.
Toisella puoliajalla Gnistan ei saanut aikaiseksi kunnollista kirivaihdetta. Tarkkaan puolustuspeliin keskittyneen KäPa:n parhaimmat maalipaikat siunaantuivat Chinedu Akuvuolle sekä Tuukka Alavaikolle, jotka pääsivät vuorollaan kokeilemaan rangaistusalueelta, mutta Salifu Senghore torjui vaarattomat laukaukset varmoin ottein.
Puoliajan mittaan suoritetut vaihdot toivat Gnistanin hyökkäyspeliin hieman uutta virtaa, mutta Pekka Sihvola ei omissa paikoissaan onnistunut. Gnistanille siunaantui viimeisen vartin aikana kaksi vapaapotkua aivan vastustajan rangaistusalueen tuntumasta, mutta näidenkin tilaisuuksien päätyttyä tuloksettomina jäivät maalit näkemättä.
Laituri Jesse Ahonen pettyi Gnistanin esitykseen ottelussa.
– Teimme tänään ottelusta todella vaikean meille ja KäPa pääsi iskemään maalin heti kamppailun alkuun tilanteesta, jossa pelasimme huolimattomasti. Oikeastaan tuo tilanne kuvasti hyvin koko esitystämme, sillä emme saaneet omaa peliä toimimaan missään vaiheessa hyvin ja punainen kortti ei helpottanut tilannetta. Turha kuitenkaan jäädä murehtimaan sen enempää, vaan otamme tästä opiksi. Nyt vedetään hyvä treeniviikko alle ja sitä kautta kohti seuraavaa peliä, toteaa Ahonen.
KäPa – Gnistan 2-0 (2-0)
Maalit:
KäPa: 1′ George, 45+1′ Akuvuo
Gnistan:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.