Otteluraportti: Gnistan taisteli voiton FC Espoosta

Kuva: Noora Kaasinen/JIPPO

Gnistan nappasi tänään pelatussa Busmo Winter Cupin ottelussa 1-2-voiton FC Espoosta ja eteni tämän myötä turnauksen välierävaiheeseen. Tapahtumarikkaasta ottelusta ei vauhtia puuttunut ja maalipaikkoja nähtiin molemmissa päädyissä.
Gnistan sai otteluun loistavan startin, kun Jesse Ahonen laukoi tarkalla kaukolaukauksella Gnistanin johtoon vain viiden minuutin pelin jälkeen. Johtoasema ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä FC Espoon Samuli Heiska pääsi tasoittamaan ottelun vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Maali-ilottelu oli saada jatkoa, kun kymmenen minuutin pelin jälkeen Gnistanin Tuomas Mustonen oli karata läpiajoon, mutta espoolaistoppari Riyad El Amani katkaisi yrityksen.
22. peliminuutilla Gnistan siirtyi 1-2-johtoon, kun vasemmalta upean nousun tehnyt Jesse Ahonen tarjoili Tuomas Mustoselle namupaikan, josta hyökkäjää tälläsi pallon varmuudella maaliin. Jakson lopun parhaimmat paikat siunaantuivat FC Espoon Valdrin Rashicalle sekä Samuli Heiskalle, mutta miehet eivät paikoistaan onnistuneet, joten tauolle siirryttiin Gnistanin johdossa.
Gnistanille siunaantui hyvä mahdollisuus lisätä johtoaan toisen jakson ensiminuuteilla, kun Pekka Sihvola pääsi laukomaan vapaapotkun rangaistusalueen rajan tuntumasta. Yritys kohdistui kuitenkin suoraan päin espoolaisten maalivahtia. Vain hetkeä myöhemmin ottelun erotuomari joutui näyttämään Gnistanin Patrick Aaltoselle punaista korttia tämän taklattua ulosajon arvoisesti FC Espoon Altin Zeqiriä. Maalin jälkeen ote kamppailusta siirtyi sinipaidoille, jotka saivat luotua useita vaarallisia maalipaikkoja Gnistanin maalille, mutta tolppien välissä seisonut Aatu Hakala oli mies paikallaan venyen useaan huipputorjuntaan. Hakalan lisäksi koko Gnistan-miehistö osoitti ottelun lopussa upeaa asennetta ja tämän myötä keltapaidat korjasivat ottelusta Busmo Winter Cupin välieräpaikkaan oikeuttavat pisteet.
Gnistan-puolustaja Richard Tiberi oli tyytyväinen ottelun antiin.
– Tasainen peli, jossa saimme harjoitella niitä asioita, mitä olemme käyneet viikon aikana treenikentällä läpi. Ottelun luonne muuttui ulosajon myötä, mutta hyvällä taistelulla irtosi voitto, vaikka meillä oli toisen jakson alussa hyviä paikkoja naulata ottelu. Lopussa maalivahtimme Aatu Hakala otti muutaman erinomaisen torjunnan, joita varmasti kelpaa katsella koosteesta, kertoo Tiberi.
Gnistanin osalta talvikausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina, kun joukkue kohtaa Busmo Winter Cupin välierässä Käpylän Pallon.
FC Espoo – IF Gnistan 1-2
Maalit:
FC ESPOO: 7′ Heiska
IF Gnistan: 5′ Ahonen, 22’ Mustonen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.