Otteluraportti: Gnistan ja KTP päätyivät tasatulokseen

Kuva: Mia Kujala

Gnistan matkusti tänään KTP:n vieraaksi harjoitusotteluun. Gnistan sai luotua ottelussa runsaasti maalipaikkoja, mutta tästä huolimatta kamppailussa päädyttiin 2-2-tasatulokseen Karim Jmaalin ja Benjamin Thurlingin vastattua Kipinän osumista.
Gnistanille avautui jo ottelun ensimmäisellä minuutilla hyvä mahdollisuus maalintekoon KTP:n harhasyötön myötä, mutta vihreäpaitojen puolustus onnistui blokkaamaan Karim Jmaalin laukauksen kulmapotkuksi. Seuraavat mahdollisuudet maalintekoon siunaantuivat noin 20 metristä laukoneelle Tuomas Mustoselle sekä vapaapotkusta puskemaan päässeelle Richard Tiberille. Kipinän avausmaali oli ensimmäisen kerran todella lähellä 25 minuutin pelin jälkeen Tuomas Mustosen tulittaessa rangaistusalueelta pallon isäntien ylärimaan.
Gnistanin paremmista maalipaikoista huolimatta KTP siirtyi puoliajalle 1-0-johtoasemassa. Jimi Lassila karkasi läpiajoon 42. peliminuutilla sijoittaen pallon hallitusti ohi vastaantulleen Aleksi Ahosen.
Toinen puoliaika alkoi räväkästi Tuomas Mustosen kokeiltua maalivahti Pyry Piiraisen valppautta heti avauspotkusta. Piirainen torjui Mustosen lähettämän kaaripallon vain vaivoin kulmapotkuksi. Gnistanin hallitsemien alkuminuuttien päätteeksi Karim Jmaali tasoitti ottelun 51. minuutilla laukomalla noin 20 metristä pallon maalivahdin käsien kautta verkon perukoille. Kipinän testattavana ollut Benjamin Thurling oli lähellä siirtää vieraat johtoon 56 minuutilla, mutta vapaapotku painui vain hiukan ohi vasemman alakulman. Seuranneesta maalipotkusta Thurling riisti pallon KTP:n puolustajalta sijoittaen tämän jälkeen pallon hallitusti isäntien verkkoon.
Puoliajan ensimmäiset 25 minuuttia mentiin vahvasti Kipinän hallitessa tapahtumia, mutta Karim Jmaali sekä Tuomas Mustonen eivät omista paikoistaan onnistuneet vieraiden johtoa lisäämään. KTP onnistui tasoittamaan ottelun pelikellon näyttäessä 72 minuuttia, kun rangaistusalueelle vapaaksi unohdettu Jimi Lassila laukoi laidalta tulleen keskityksen näyttävästi ilmasta ylänurkkaan. Puoliajan 30. minuutilla suoritetut vaihdot toivat Kipinän hyökkäyspeliin lisävirtaa. Maalinteko pääsivät yrittämään Richard Tiberi, Albin Mehmeti sekä Tuomas Mustonen, mutta pallo ei löytänyt tietä kotkalaisten maaliin.
Gnistanin hallintajakson hellitettyä viime hetkien parhaaksi Kipinän paikaksi jäi Cherif Ndiayen noin 20 metristä vain hieman ohi takatolpasta laukoma vapaapotku. Ottelussa päädyttiin lopulta 2-2 tasatulokseen, vaikka KTP:n Jimi Lassila karkasi viime hetkillä puolittaiseen läpiajoon.
Päävalmentaja Roberto Nuccio piti ottelua viihdyttävänä.
– Molemmat joukkueet saivat luotua mukavasti maalintekopaikkoja, minkä johdosta yleisö viihtyi varmasti katsomossa. Meillä oli kokoonpanossa muutamia testipelaajia sekä A-junioreita, joten ottelu oli erittäin hyödyllinen heille, kommentoi Nuccio.
Toisen puoliajan aikana Gnistan kierrätti vaihtoja tiheään tahtiin ja useampi pelaaja palasi kentälle vaihtopenkin puolelta.
KTP – Gnistan 2-2 (1-0)
Maalit:
KTP: Lassila 42′, 72′
Gnistan: Jmaali 51′, Thurling 57′
Gnistanin ottelussa peluuttamat pelaajat: Ahonen, Hieta, Lappalainen, Tiberi, S. Thurling, Jmaali, B. Thurling, Zolameso, Benjenna, Mustonen, Mehmeti, Juntunen, Kuusijärvi, Ndiaye, Rouhiainen.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.