Otteluennakko: Gnistan saa vieraakseen VPS:n


IF Gnistan saa perjantaina vieraakseen Suomen Cupin neljännesävälieräottelussa Vaasan Palloseuran. Oulunkylän Mustapekka Areenalla pelattava ottelu alkaa klo 19. Ennakkoliput myy Tiketti ja voit ostaa omasi tästä.
Gnistan kohtasi Kakkosen Cupin välierässä JIPPOn, josta joukkue nappasi komean 1-2-vierasvoiton mallikkaan esityksen päätteeksi. Voiton myötä Gnistan selvitti tiensä itse Suomen Cupin jatkopelivaiheeseen. Edellisen ottelunsa Gnistan pelasi viime viikon lauantaina, kun keltapaidat kohtasivat KTP:n Kotkassa pelatussa harjoitusottelussa. Ajoittain melko viihdyttävä ottelu päättyi 2-2-tasatulokseen Karim Jmaalin ja testipelaaja Benjamin Thurlingin vastattua Gnistanin osumista.
Gnistanin ja VPS:n edellisestä kohtaamisesta on ehtinyt vierähtää jo useampi vuosia, sillä joukkueet ovat kohdanneet viimeksi vuonna 2008 Suomen Cupin ottelussa. Tuolloin VPS oli parempi maalein 0-1.
VPS aloitti vuoden 2019 Suomen Cupin vahvasti, sillä vaasalaiset nappasivat heti alkuun voitot SJK:sta, RoPS:ta sekä KuPS:ta. Voittojen myötä VPS:n jatkopaikka Suomen Cupissa oli käytännössä sinetöity ennen sen viimeisiä otteluita, joissa joukkue kärsi tappiot KPV:lle sekä Ilvekselle. VPS:n tehokkain pelaaja Suomen Cupin otteluissa on ollut seuraa pitkään edustanut jamaikalaishyökkääjä Steven Morissey, joka on heiluttanut vastustajan maaliverkkoa kolmesti. Viime viikon perjantaina VPS matkasi Uumajaan harjoitusotteluun Ruotsin pääsarjassa pelaava GIF Sundsvallia vastaan. Reissu ei mennyt aivan suunnitelmien mukaisesti, sillä ottelu jouduttiin keskeyttämään 30 minuutin pelin jälkeen 1-1-tilanteessa lumisateen takia.
VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen lähtee oman tekemisen kautta kohti perjantain ottelua.
– Hienoa kohdata Gnistan, sillä en ole pelannut heitä vastaan aiemmin. Gnistanilla on vahva talvi ja Suomen Cup takana, sillä joukkue ei ole kärsinyt yhtään tappiota. Roberto Nuccio on minun kurssikaverini UEFA Pro-kurssilta ja Gnistanin maalivahtivalmentaja Alessandro Marzuoli on entinen VPS-maalivahti, joten odotan myös heidän tapaamistaan, kertoo Vuorinen.
VPS:n edellisestä täydestä ottelusta on ehtinyt vierähtää jo useampi viikko, mutta Vuorinen uskoo suojattiensa olevan täydessä iskussa heti avausvihellyksestä lähtien.
– Ainoa odottamaton poikkeus suunnitelmiin oli GIF Sundsvall -ottelun keskeyttäminen, mutta muuten meidän valmistautuminen on sujunut hyvin. Olemme harjoitelleet alkuviikon määrällisestä enemmän ja pelaamattomuus ei tule näkymään ottelun alussa.
Gnistanilta ottelusta ovat sivussa varmuudella Touko Laakkonen, Jesse Ahonen sekä pelikieltoaan kärsivä Gullit Zolameso. Heidän lisäksi muutamien pelaajien pelikunto on vielä kysymysmerkki. Gnistan julkaisi aiemmin tänään Pekka Sihvolan sopimuksen, mutta pelilupa-asioista johtuen miehen pelaaminen ottelussa on vielä epävarmaa.
Päävalmentaja Roberto Nuccio lähtee innolla haastamaan Veikkausliigajoukkuetta.
– Hienoa päästä pelaamaan VPS:ää vastaan! Toki meille Suomen Cupin ottelut ovat olleet sarjakauteen valmistavia, mutta olen tyytyväinen, että olemme päässeet näin pitkälle. VPS on laadukas ja hyvin valmennettu joukkue, joten tämä on meille oiva haaste, kertoo Nuccio.
Muistathan, että Mustapekka Areenan ylätasanteella sijaitseva Gnistan Bar palvelee ottelussa asiakkaitaan. Tervetuloa viihtymään!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.