Otteluennakko: Gnistan matkaa Joensuuhun JIPPOn vieraaksi

Viime kaudella Kakkosessa samassa lohkossa pelanneet IF Gnistan ja JIPPO iskevät lauantaina yhteen Kakkosen Cupin välieräottelussa. Kamppailun voittaja etenee Suomen Cupin 16 parhaan joukkoon ja saa seuraavaksi vastaansa Veikkausliigajoukkueen kotikentälleen. Ottelu alkaa Rantakylän hallissa klo 15.30.
Gnistan on aloittanut talvikautensa vahvasti, sillä joukkue on voittanut kaikki kolme Suomen Cupin otteluaan. Viime viikon sunnuntaina Gnistan kohtasi Matinkylässä Honka Akatemian, josta oulunkyläläiset nappasivat komean 1-3-vierasvoiton Tuomas Mustosen, Saloum Faalin sekä Aleksander Akbarin osumien myötä. Suomen Cupin lisäksi Gnistan on pelannut talven aikana yhden ottelun Busmo Winter Cupissa, kun joukkue tasasi pisteet FC Kiffenin kanssa lukemin 1-1.
Gnistanin tavoin JIPPO voitti oman Suomen Cupin lohkonsa. Ensimmäisessä lohkovaiheen ottelussaan joensuulaiset hakivat komean 1-3-voiton MP:stä ja tämän jälkeen JIPPO pelasi maalittoman tasapelin lappeenrantalaista PEPOa vastaan. Viime viikon perjantaina joukkue kaatoi Talin jalkapallohallissa FC Espoon maalein 1-2 ja eteni näin välieriin. JIPPOn paras maalintekijä Suomen Cupin otteluissa on ollut hyökkääjä Aleksi Nissinen, joka on heiluttanut vastustajan verkkoa kahdesti.
JIPPOn päävalmentaja on Jussi Leppälahti. Tehtävässään viime vuoden lopussa aloittanut Leppälahti kommentoi Gnistanin mediatiimille näkemyksiään lauantain vastustajasta.
– Gnistan on ehdottomasti yksi tämän sarjatason kovimmista joukkueista ja siksi meille hieno haaste. Joukkue pelaa organisoitua futista ja pelaajistossa on paljon taitoa, kokemusta sekä nopeutta. Gnistan on pelaava joukkue, joka osaa myös edetä suoraviivaisesti. Se monipuolisuus tekee joukkueesta erittäin haastavan puolustettavan. Tuomas Mustosen paluu oli iso palanen hyökkäykseen, sillä hän varmasti tuo henkilökohtaisella panoksellaan paljon tehoja joukkueeseen, toteaa Leppälahti.
JIPPO-valmentaja odottaa näkevänsä taistelevan kotijoukkueen huomisessa ottelussa.
 – Pelimme on kehittynyt koko ajan, vaikka välillä on tullut asiaan kuuluvia notkahduksia. Olemme nyt keskittyneet oikeastaan ainoastaan hyökkäyspelimme kehittämiseen, joten aiomme harjoitella aktiivista hyökkäyspeliämme myös Gnistania vastaan Cupin pelissä. Yksi hyvä asia on ollut joukkuehenkemme ja venymisemme tuloksiin näissä Cupin peleissä. Olemme olleet rajussa sillassa PEPOa ja viimeksi FC Espootakin vastaan, mutta jotenkin kaivaneet peleistä tuloksia. Odotan tätä samaa asennetta kundeilta myös lauantaina.
Gnistanin kokoonpanosta lauantaina puuttuu varmuudella pelikieltoaan kärsivä Gullit Zolameso. Joukkueen terveystilanne ottelun alla on hyvä, sillä muutamaa kysymysmerkkiä lukuun ottamatta vain puolustaja Touko Laakkonen on varmuudella sivussa lauantaina. Gnistanin riveissä edellisessä cup-ottelussa pelannut japanilainen Naoyuki Yamazaki on joukkueen kokoonpanossa myös huomenna.
Päävalmentaja Roberto Nuccio löytää viime ottelusta parannettavaa lauantaita varten, mutta muistuttaa samalla, että kauden päätavoitteet ovat vasta itse Kakkosen sarjapeleissä. 
– Viime ottelusta meidän tulee parantaa pelin rytmittämistä. Tämän lisäksi maalintekopaikat pitää käyttää paremmin hyväksi. Viime kauden keskinäisten otteluiden perusteella JIPPO jäi mieleen fyysisenä joukkueena, joka myös pyrkii pelaamaan hyvää futista. On hyvä muistaa, että huominen ottelu on yksi muiden joukossa valmistautuessamme itse sarjakauteen, kertoo Nuccio.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.