Gnistan päättää Busmo Winter Cupin lohkovaiheen FC Espoota vastaan

Kuva: Noora Kaasinen/JIPPO

IF Gnistan ja FC Espoo iskevät huomenna yhteen Busmo Winter Cupin lohkovaiheen viimeisessä ottelussa. Gnistan tarvitsee klo 15.00 alkavasta ottelusta voiton yltääkseen kilpailun välierävaiheeseen.
Edellisessä ottelussaan maanantai-iltana Gnistan jakoi PK-35:n kanssa pisteet lukemin 1-1. Molemmat kamppailunsa Winter Cupissa tasan pelannut Kipinä on lohkon kolmantena kahden pisteen päässä PK-35:sta, joten nappaamalla voiton huomisesta Vantaan Peakfin Areenalla pelattavasta pelistä keltapaidoilla on mahdollisuus nousta lohkon kakkospaikalle.
Samassa Kakkosen lohkossa ensi kaudella pelaavat Gnistan ja FC Espoo kohtasivat viimeksi sarjapelien merkeissä kaudella 2014. Tuolloin FC Espoo voitti otteluista yhden ja kahdesti päädyttiin tasatulokseen. Joukkueet kohtasivat harjoituspelin merkeissä talvella 2016, jolloin Gnistan kaatoi espoolaiset lukemin 1-0.
Viime kaudella viidenneksi Kakkosen lohkossaan sijoittunut FC Espoo on esiintynyt talvikaudella toistaiseksi vahvasti. Busmo Winter Cupissa espoolaiset ovat kahden voittonsa turvin varmistaneet lohkovoiton. Kakkosen Cupin lohkovaiheessa espoolaiset kaatoivat PKKU:n ja Klubi 04:n, mutta puolivälierissä matka tyssäsi tappioon JIPPOa vastaan.
Busmo Winter Cupissa FC Espoon tehokkain pelaaja on toistaiseksi ollut hyökkääjä Abaas Ismail kolmella osumallaan. Talvikauden tehokkaimpia viimeistelijöitä ovat hänen lisäksi olleet kovaa tahtia maaleja takoneet Samuli Heiska sekä Valdrin Rashica. Muilla pelipaikoilla esiin nousee talven aikana Watfordin testattavana käynyt lahjakas maalivahti Markus Ahlblad sekä keskikentän monivuotinen luottopelaaja Riku Heinonen.
Gnistanilta ottelusta ovat sivussa Touko Laakkonen, Antti Uusitalo, Aleksander Akbar sekä tällä viikolla sopimuksen tehnyt Hidetoshi Wakui, joka liittyy joukkueen mukaan huhtikuun alussa.
Gnistanin 17-vuotias puolustaja Elias Lappalainen on saanut talvikauden otteluissa mukavasti vastuuta ja nuorukainen on nauttinut pelaamisesta.
– On ollut todella kivaa päästää pelaamaan paljon talvikauden aikana ja olen nauttinut jokaisesta pelistä. Meillä on mielestäni hyvä joukkue kasassa, joka harjoituksista lähtien hoitaa asiat mahdollisimman hyvin. Omalta osaltani talvikauden ottelut ovat menneet hyvin, mutta parannettavaa löytyy yhä suoritusvarmuuden suhteen ja virheitä pitää pystyä vähentämään, kertoo Lappalainen.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.