Otteluennakko: Gnistan avaa Busmo Winter Cupin Kiffeniä vastaan

Kuva: Arto Alho

Talvikautensa kahdesta ensimmäisestä ottelusta voitot napannut Gnistan aloittaa urakkansa Busmo Winter Cupissa kohtaamalla Kiffenin. Ottelu alkaa Korson Peakfin Arenalla lauantaina kello 14:00.
Gnistan kaatoi edellisessä ottelussaan GrIFK:n vahvan peliesityksen jälkeen lukemin 1-3 varmistaen paikkansa Suomen Cupin jatkokierrokselle. Ensimmäistä kertaa pelattavassa Busmo Winter Cupissa Gnistanin kanssa samasssa lohkossa ovat Kiffenin lisäksi PK-35 sekä FC Espoo. Turnaus pelataan kahdessa neljän joukkueen lohkossa Vantaan Peakfin Areenalla. Lohkovaiheen jälkeen pelataan jatko-ottelut, joten jokaiselle turnaukseen osallistuvalle joukkueelle kertyy yhteensä viisi ottelua.
Perinteikkäät helsinkiläisseurat Gnistan ja Kiffen ovat viettäneet viime vuodet joko eri sarjatasoilla tai eri lohkoissa, joten tämän johdosta edellinen kohtaaminen sarjapelissä on tapahtunut vuonna 2012. Joukkueiden viime vuosien kolme harjoituspeliä ovat olleet Gnistanin hallintaa, sillä oulunkyläläiset ovat vieneet kaikki kohtaamiset nimiinsä yhteismaalein 10-0.
Niukasti sarjapaikkansa kauden 2018 päätteeksi Kakkosessa säilyttänyt Kiffen avasi oman talvikautensa viime viikon lauantaina kaatamalla JäPSin harjoitusottelussa lukemin 1-2. Joukkueen maaleista vastasivat Shaggy Kimuenimeso sekä Gnistanista kesken viime kauden Kiffenin riveihin siirtynyt Eero Forsén. Kiffenin päävalmentajana toimii Marko Tukiainen, joka aloitti tehtävässään viime vuoden lopussa. Ennen Kiffeniin siirtymistään Tukiainen on valmentanut mm. FC Kontua sekä NJS:ää.
Pelikieltojen johdosta Gnistanin Suomen Cupin otteluista sivussa olleet Gullit Zolameso sekä Cherif Ndiaye ovat pelikelpoisia lauantaina. Joukkueen terveystilanne ottelun alla on melko hyvä, sillä näillä näkymin sivussa on vain puolustaja Touko Laakkonen, joka loukkasi harjoituksissa polvensa. Loukkaantumisen myötä Laakkonen on sivussa pelikentiltä muutaman kuukauden ajan.
Gnistan-laituri Jesse Ahonen on tyytyväinen joukkueensa kauden aloitukseen.
– Kausi on lähtenyt meidän osalta hyvin käyntiin! Harjoituksissa on ollut hyvä meininki ja Suomen Cupin otteluiden tulokset ovat antaneet varmasti jokaiselle pelaajalle itseluottamusta. Viime kauden joukkueeseen on vielä vaikeata suorittaa vertailua, mutta olemme saaneet jo tässä vaiheessa kautta hyvän ryhmän kasaan. Mielestäni olemme pystyneet toteuttamaan otteluissa niitä asioita, joita olemme harjoituksissa käyneet läpi. Kaksi voittoa kahdesta ottelusta on hyvä saldo, mutta on kuitenkin tärkeää muistaa, että jokaisella osa-alueella riittää vielä runsaasti parannettavaa. Näistä lähtökohdista on kuitenkin hyvä jatkaa talvikautta, kertoo Ahonen.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.