Otteluraportti: Gnistan avasi Suomen Cupin voitolla

Kuva: Arto Alho

Gnistan avasi Suomen Cupin FC Viikinkejä vastaan Talin hallissa lauantai-iltana. Puoliajalle tappioasemassa lähtenyt Gnistan onnistui kääntämään tasaisen ja paikoitellen kuumia tunteita herättäneen koitoksen nimiinsä Tuomas Mustosen ja Saloum Faalin osumien turvin.
Gnistanin lievästä hallinnasta huolimatta punapaitainen vierasjoukkue pääsi tuulettamaan johtomaalia 11 peliminuutin jälkeen, kun hyökkääjä Cheikh Toure katkaisi Ilmari Hietan epäonnistuneen palautuspalloon ja ohitti Aatu Hakalan sijoittaen pallon tyhjään maaliin. Takaiskun jälkeen oli Gnistanilla muutama oiva paikka tasoitusmaaliin, mutta maalit jäivät syntymättä.
Puoliajan lopussa Viikinkien maalille syntyi vaarallinen tilanne kulmapotkun jälkitilanteesta, kun muutama Gnistan-pelaaja pääsi yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä. Maali pysyi kuitenkin varjeltuna, joten tauolle lähdettiin vieraiden 0-1-johdossa.
Toisella puoliajalla Gnistan otti pelin vahvemmin halliintaansa. Tuomas Mustonen sai kunnian iskeä Gnistanin kauden ensimmäisen osuman rangaistuspotkusta 59. minuutilla. Hetkeä myöhemmin tunteet kuumenivat, kun Viikinkipelaaja taklasi Gnistanin nuorta Jegor Paukia. Tuomarin vihellettyä peli poikki Viikinkien Cheikh Toure rynnisti tilanteeseen vauhdilla tönäisten Tuomas Mustosen nurin. Epäonneekseen Mustonen kolautti päänsä vieraiden Ayuub Abdin hampaisiin ja tämän johdosta Gnistan-hyökkääjä sai päähän haavan. Tourelle osoitettiin tilanteen päätteeksi punaista korttia. Peliä jatkettiin Gnistanin vapaapotkulla, josta syntyi ottelun voittomaali Saloum Faalin puskettua Jesse Ahosen keskityksen verkon perille. Miesylivoimalla pelanneelle Gnistanille siunaantui vielä lukuisia hyviä mahdollisuuksia lisäosumien iskemiseen, mutta tehottomuus maalipaikoissa piti Viikinkien toiveet elossa. Yliajalla kaiken hyökkäykseen satsanneella Viikingeillä oli vielä omat saumansa tasoittaa peli, mutta Gnistanin johto kesti loppuvihellykseen saakka.
Päävalmentaja Roberto Nuccio oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.
– Varmasti moni ajattelee, että tämä oli pelkkä harjoitusottelu, mutta tästä muodostui lopulta melko kova kamppailu kauden ensimmäiseksi otteluksi. Meiltä tämä oli hyvä esitys sekä nousu tappioasemasta. Topparin tontilla pelannut Richard Tiberi oli tänään erinomainen, joten haluan kiittää häntä hyvästä pelistä, kiitteli Nuccio.
Gnistan – Viikingit 2-1 (0-1)
Maalit:
Gnistan: Mustonen rp. 59′, Faal 71′
Viikingit: Toure 12′
Gnistanin kokoonpano: Hakala, Salmi(24′ Jegor<->71′ Conti), Laakkonen, Tiberi, Hieta, Tiihonen, Uusitalo(65′ Halonen), Ahonen(78′ Tuittu), Faal, Mustonen, Kibona(46′ Akbar)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.